La marató de l’energia supera l’objectiu d’estalvi en aigua però no amb gas i electricitat en escoles de Granollers

No s’han reduït els consums en un 10% de gas i electricitat. S’atribueix al fred intens del febrer i a la major conscienciació fruit d’una campanya que es fa des del 2012 a Granollers

La tercera marató de l’energia, batejada com Estalgia, no ha aconseguit l’estalvi mínim del 10% en els consums de gas i electricitat dels cinc equipaments educatius que hi participaven i que s’havia proposat. S’atribueix a l’intens fred que ha fet al llarg de tot el mes de febrer. També al fet que des de l’any 2012 s’impulsen campanyes de bones pràctiques per reduir els consums d’aigua, gas i electricitat als equipaments municipals de la ciutat.

Segons les dades de l’Ajuntament, la reducció del consum d’electricitat ha estat del 8% a les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius. En gas natural, només s’ha estalviat un 2% a l’escola Joan Solans.

En canvi, la despesa en el consum d’aigua sí que ha caigut clarament per sobre de l’objectiu del 10%. En el conjunt dels cinc centres educatius (Escola Municipal de Treball, Centre Vallès, Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius), s’ha gastat un 31% menys d’aigua. Això són 244 metres cúbics d’aigua menys respecte el consum que hi havia hagut el febrer de 2017.

Aquests resultats no permetran generar un estalvi econòmic que es pugui destinar a combatre la pobresa energètica. És la primera vegada que passa des que funciona el projecte. En canvi, sí que es valora de forma positiva l’elevat grau d’implicació dels equipaments amb la campanya.

Projectes d’estalvi energètic a l’EMT

La direcció de l’Escola Municipal de Treball ha decidit iniciar el disseny d’un projecte d’estalvi energètic per al curs vinent. Impulsarà diversos mòduls i el control energètic de l’edifici per part de gestors energètics, és a dir, personal que vetlla per un consum responsable d’energies.

A més, el centre ha presentat una proposta als pressupostos participatius d’aquest any per instal·lar un sistema solar fotovoltaic a la coberta de l’edifici que generi energia elèctrica per a l’autoconsum de les instal·lacions educatives. A més, seria una eina pedagògica per a l’alumnat.

LA PREGUNTA

Té previst celebrar el Cap d’Any a fora de casa?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't