La Mútua de Granollers congela les quotes del proper exercici

L’entitat celebra una assemblea atípica en què només es fa presencial l’elecció de membres de la junta

La Mútua de Granollers congelarà les quotes l’any vinent en totes les pòlisses i conservarà les bonificacions als socis de més edat i més antiguitat. Així ho preveu el pressupost per a l’any vinent, que formava part dels punts a aprovar en l’assemblea de socis d’aquet dimecres, que es va fer amb un inusual format que només va ser presencial per formular el vot per als nous membres de la Junta Directiva.

“Hem cregut oportuna la congelació i la pròrroga dels descomptes tenint present la situació actual i els resultats positius de l’exercici passat”, apunta el president de l’entitat, Jaume Bages. “En el moment actual és important que tinguem cobertura sanitària”, afegeix.

L’evolució en el nombre d’associats avala aquesta necessitat. Tot l’estancament en el nombre d’associats de l’exercici de 2019, que són els que es van posar a criteri dels socis en l’assemblea de dimecres, Bages avança que aquest 2020 la tendència “està canviant”. “Hi ha un nombre d’altes important”, assenyala el president de la Mútua de Granollers. “Ha crescut des de l’inici de la pandèmia, probablement per les circumstàncies de la sanitat pública i suposem que deu ser una situació general en el sector”.

Previsiblement, la congelació de les tarifes i l’evolució de la situació sanitària permetrà que la tendència encara es mantingui durant el 2021. Per a aquest exercici de 2020, la tendència observada permet preveure que els resultats seran millors que els de l’exercici precedent, perquè creixen els associats i, en canvi, ha baixat la sinistralitat (la utilització dels serveis que s’ofereixen).

La millora de resultats que es preveu per a la Mútua contrasta amb l’evolució del Centre de Medicina Avançada que gestiona l’entitat. Va obtenir uns bons resultats l’any passat, però en el context actual s’observa un lleuger descens de les activitats de les empreses del centre amb participació de la Mútua.

L’entitat també està pendent de l’evolució de la pandèmia de Covid-19, que ja aquesta primavera va provocar canvis en l’operativa habitual de la Clínica del Carme. Aquest centre, propietat de la mutualitat, va col·laborar amb la sanitat pública –va acollir els parts dels hospitals de la comarca, fins a 192 durant els mesos de confinament–. “La situació sanitària ens condiciona, però estem preparats si se’ns torna a requerir. Ens sentim capaços d’ajudar”, explica Bages.

Més de 400.000 euros de superàvit

La pandèmia va empènyer la Mútua de Granollers a celebrar una assemblea atípica, amb aportacions dels socis per escrit i una votació presencial per escollir els membres de la junta directiva que, per estatuts, havien de renovar el càrrec (Pere López i Montserrat Caussa substituiran Joaquim Maspons i Josep Maria Vallbona).

També es posaven a aprovació dels socis els resultats de l’exercici de 2019. La Mútua va obtenir l’any passat un superàvit de 462.000 euros, lleugerament superiors als 440.000 de 2018. Són uns resultats sòlids si es té present que, a més, l’entitat havia afrontat inversions importants durant l’exercici, com el centre de rehabilitació. Amb el superàvit de l’activitat, l’entitat reforça el compliment dels criteris de solvència.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 1365 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't