La Mútua treballa per fer més pisos amb serveis a l’antic edifici del Montepio

S’espera arriba a una quarantena d’habitatges amb les modificacions urbanístiques que es promouen

El projecte de pisos amb serveis per a gent gran que impulsa la Mútua de Granollers guanyarà dimensió si es materialitza la proposta de l’entitat per incrementar l’edificabilitat a l’antic edifici del Montepío de Conductors a Granollers, adquirit a final de l’any passat amb la finalitat de desenvolupar-hi aquesta nova activitat.

Amb les dimensions actuals de l’edifici, el projecte podia encabir entre 28 i 30 pisos, però les modificacions urbanístiques en què està treballant la Mútua elevarien la xifra fins a la quarantena.

Aquesta va ser una de les informacions rellevants que la mutualitat va presentar als socis en l’assemblea general ordinària, celebrada aquest dijous a l’edifici del Centre de Medicina Avançada del Vallès, que gestiona l’entitat. L’assemblea de l’any passat va donar llum verda a aquest projecte, quan va autoritzar la compra de l’antic edifici del Montepío de Conductors, al carrer Verge de Núria. La inversió en la compra ha estat de 2,1 milions d’euros, als quals se li afegeixen 450.000 euros més en adequacions.

L’interès de la Mútua és introduir un nou servei als associats en un àmbit, el de l’habitatge i el de l’assistència a la gent gran, que es considera de gran necessitat a la ciutat. El president de la Mútua, Jaume Bages, assenyala que ja tenen demanda per accedir a algun dels habitatges amb serveis assistencials projectats.

Els següents passos del projecte suposaran una modificació urbanística que la Mútua està tramitant amb l’Ajuntament. La modificació implicaria un augment de l’edificabilitat, amb la construcció de dues plantes més, com van avançar els arquitectes encarregats de l’execució de la iniciativa durant l’assemblea.

La necessitat d’impulsar una modificació urbanística comporta una incertesa sobre el calendari que seguirà el projecte, diu Bages. L’entitat voldria que en el termini d’un any s’estigués en disposició de començar les obres, però aquesta és una previsió que no es pot confirmar.

Sí que es poden confirmar, en canvi, altres inversions que té interès a impulsar l’entitat en els propers mesos. Bages avança que s’habilitarà un segon espai per a ressonàncies magnètiques a l’actual sala d’actes del Cemav. És resultat de l’augment d’activitat del centre de diagnòstic per la imatge (Cediv) que hi ha a l’edifici. I un reflex també de l’aportació que tot el projecte del Cemav està fent a la Mútua. “Es reafirma l’encert de la inversió feta per en la construcció del Cemav”, que han aportat beneficis al grup.

L’assemblea va aprovar els comptes de l’entitat, amb un superàvit net de 747.000 euros, en la línia dels obtinguts l’any passat. La recuperació de l’activitat de la clínica, encara insuficient durant l’any passat i que aquest any supera la que tenia el 2019, va llastar els resultats que, amb tot, Bages considera molt positius. L’aportació del Cemav elevaria aquest resultat fins al milió d’euros, diu Bages. Amb l’evolució de l’exercici, i tot i la situació d’elevada inflació que ja s’intuïa al tancament de l’exercici passat, l’entitat va decidir congelar les quotes per a aquest any. “La Mútua compleix més que sobradament els requeriments públics de solvència”, destaca Bages. Gairebé els triplica.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 879 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't