La PAH frena el desnonament d’una família que ocupa un pis de l’Incasol a Mollet

La PAH engega una campanya a nivell estatal sota el lema “Habitatge per dret”

Un grup de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han aconseguit aturar, aquest dimarts al migdia, el desnonament d’una família formada per una dona, Hanane i el seus tres fills menors, que havien ocupat, fa uns tres anys, un pis propietat de l’Incasol al número 20 del carrer Francesc Layret, al barri de Can Borrell.

La comitivia judicial s’ha presentat al pis cap a 2/4 de 12 del matí acompanyada de dos Mossos d’Esquadra, però la presència d’activistes de la PAH ha aconseguit frenar, de moment, el desallotjament de la família.

“No tenien alternativa habitacional. És una família que ve de la violència masclista a la Llagosta i amb tres menors. Hem vingut a que això s’aturi fins que l’administració li doni una solució perquè el dret a l’habitatge està per sobre”, ha dit Ana Mejías, de la PAH.

Fa uns tres anys que l’Hanane va ocupar el pis i, en aquest temps, hi hagut ja tres intents de desnonament que, fins ara, s’han aturat. “El dret a l’habitatge és un dret fonamental inclòs a la declaració de drets humans i l’ONU ha fet un dictament on diu que Espanya està incomplint aquest dret fonamental i s’ha de posar solució, però no s’està fent”, lamenta Mejías.

L’acció de la PAH ha coincidit amb la presentació, a Madrid de la campanya “Habitatge per dret” i que es fa a tot l’estat. “Ja és hora que l’habitatge sigui un dret fonamental i no sigui objecte d’especulació i negoci com és ara”, diu la portaveu de la PAH.

“Des del govern de la Generalitat s’està incomplint, una vegada més, el dret a l’habitatge perquè aquesta dona no la volen posar a la taula d’emergència perquè està ocupant un pis públic de l’Incasol. No entenem que sigui una raó per no donar una solució. Al final, aquesta dona és una víctima del sistema i a més de ser victima de violència masclista, ara mateix es víctima de violència institucional que la deixa fora, malgrat tot, per una qüestio de burocràcia”, afegeix Mejías.

“Savem que l’ajuntament ha fet un escrit al jutjat i a l’oficina d’habitatge i ens havien dit que els havien respost que s’havia demanat la suspensió. Llavors no entenem que feia la comitiva judicial aquí”.

“Habitatge per dret” exigeix mesures com que s’aturin tots els desnonaments que no tinguin alternativa habitacional, que la moratòria, que s’acaba el 15 de maig d’aquest any, s’amplïi tant en temps com en el tipus de casos. És a dir que entrin els casos d’ocupació, impagament d’hipoteca i de lloguer.

La campanya també reclama que en els lloguers socials que s’estan acabant hi hagi una obligació de renovar-los perquè, a nivell de l’estat, aquesta obligatorietat no existeix i s’estan quedant milers de families al carrer. “Son desnonaments silenciosos perquè realment no hi ha una ordre de desnonament. Es només que s’acaba un contracte i han de marxar i buscar-se la vida. I llavors no tenen una alternativa”.

“Volem un pla de xoc amb mesures que la PAH porta onze anys reclamant. Tenim clar que és la manera de defensar el dret a l’habitatge, que no es pot estar prometent mentre s’estava a l’oposició i, en la darrera reunió amb el vicepresident del govern, no hi havia cap mesura sobre la taula per defensar el dret a l’habitatge. Això creiem que és una irresponsabilitat política brutal. És increible que un govern que es diu d’esquerres, progressista i del canvi realment no tingui cap mesura per afrontar el problema del dret a l’habitatge que és una qüestió d’estat i no de qui governa ara o qui governarà després”, conclou Mejías.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 91 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't