La plantilla de les plantes del fabricant de vidre per a grans projectes arquitectònics Cricursa a Granollers i a la comarca de la Noguera han participat aquest dissabte en una manifestació per reivindicar el manteniment dels llocs de treball. L’empresa es troba en situació de concurs de creditors amb el risc d’entrar en liquidació i cessar una activitat que dona feina prop de 300 persones, un centenar llarg de les quals a Granollers, on té la seu central.
La manifestació, que ha concentrat bona part de la plantilla de les diferents fàbriques de Cricursa, s’ha fet davant de la Sagrada Família, on llueix un dels últims grans encàrrecs que va assumir l’empresa abans de caure en suspensió de pagaments: l’estrella que corona la Torre de Maria del temple, inaugurada el mes de desembre passat.
Els treballadors estan pendents de l’evolució del concurs, presentat amb uns passius de 60 milions d’euros. Actualment, el procés concursal és en una fase en la qual es poden presentar ofertes per a les unitats productives. Significaria que una altra empresa assumiria el control de la societat per donar continuïtat a l’activitat. Si no arriben ofertes que l’administració concursal i el jutjat considerin viables, l’empresa entraria en fase de liquidació.
La situació per als treballadors és delicada. Se’ls deuen cinc nòmines de l’any passat i actualment estan en situació d’expedient de regulació temporal de l’ocupació (ERTO) ja que l’activitat de l’empresa ha quedat paralitzada.
Després de la concentració, la plantilla ha fet una assemblea en la qual els assessors legals del Col·lectiu Ronda, que representa la majoria de treballadors de les plantes de Granollers i la Sentiu de Sió (la Noguera) han informat de l’existència de contactes previs amb els fins ara dos possibles inversors interessats, cap dels qual ha presentat encara una oferta formal. S’espera que les ofertes es puguin formalitzar durant la propera setmana, perquè si el calendari avança, augmenta el risc de caure en liquidació.
Cricursa és una de les empreses líders internacionals del seu sector. Els vidres de l’empresa llueixen en alguns dels grans edificis dissenyats pels arquitectes de més prestigi global. La companyia havia afrontat un ambiciós pla de creixement, que va incloure l’adquisició de les plantes de Balaguer i la Sentiu de Sió, i grans inversions amb maquinària. La crisi per la pandèmia va frenar l’expansió de l’empresa i l’augment de facturació que s’augurava, i necessària per cobrir les inversions efectuades, no es va produir. Aquesta és la causa que la companyia ha al·legat per entrar en la situació de concurs de creditors.
{{ comment.text }}