La població de senglars al Montseny torna a créixer després de tres anys

Al Montnegre i al Corredor, la població també s’incrementa, segons l’estudi fet amb les dades de captures fetes per les societats de caçadors del territori

El 9 Nou
07/02/2021
Sant Celoni

La població de senglars al Parc Natural del Montseny va tornar a créixer l’any passat després de tres anys amb tendència a la reducció. En concret, s’estima una densitat de 15 porcs per cada 100 hectàrees (o quilòmetre quadrat) en aquest espai natural.

L’augment se situa al voltant del 20%. Aquesta densitat és una de les xifres més altes de tot Catalunya juntament amb l’Alt Empordà i la zona volcànica de la Garrotxa i és la segona xifra més alta des de la temporada 1998/1999, quan va començar a estudiar-se la població d’aquesta espècie a través del Programa de Seguiment de les Poblacions de Senglar a Catalunya ,que està coordinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i que compta amb la col·laboració de la Diputació.

L’estudi es nodreix de les dades aportades per les societats de caçadors (18 en el cas del Montseny, 14 del Montnegre i el Corredor i 8 de les Serralades Litoral i Marina) de les 22 zones estudiades.

Com al Montseny, la població de senglars també va a l’alça al Parc Natural del Montnegre i del Corredor. Amb les dades de la temporada de caça 2019/2020 s’estima una densitat de 13 senglars per cada 100 hectàrees. L’augment se situa entorn del 30% respecte a la temporada anterior. En canvi, als parcs de la Serralada Litoral i Serralada de Marina hi ha un retrocés de la població per situar-se a l’entorn d’uns 7,5 exemplars per cada 100 hectàrees.

Els autors de l’estudi expliquen que “la densitat de senglar ha augmentat o s’ha mantingut estable a la major part d’observatoris (18 dels 21 amb dades)”. “Alguns dels espais situats a les zones de densitat més altes manifesten augments molt importants. En general, l’alta pluviometria i la bona anyada de gla de la tardor de 2018 han afavorit els increments de densitat durant l’any 2019, particularment a les zones forestals amb planifolis. Tot i això, les sequeres de la primavera i l’estiu (i altres factors locals) han frenat l’augment o han permès davallades en alguns espais”, comenten.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 733 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't