Però tot i no tenir res a veure amb la política, en els darrers dies la FUMH havia rebut crítiques perquè la seva presidenta, la catedràtica de Dret Constitucional de la UAB, Teresa Freixes, es presentava com a presidenta de Concòrdia Cívica, entitat que agrupa entitats i associacions clarament unionistes i contràries al sobiranisme.
Malgrat tot, la crisi ha durat poc perquè ha estat la mateixa Teresa Freixes la que ha presentat la seva dimissió al director de la Fundació, Jordi Salayet. “La feina exterior cada cop és més gran i no puc atendre com m’agradaria els assumptes de la FUMH”, li deia a la carta en què li demanava que posés en marxa el seu relleu.
Jordi Salayet ho ha acceptat sense entrar a valorar la posició política de Freixes: “La FUMH té 250 persones que hi col·laboren i més de 5.000 alumnes en tots els cursos que organitzem. Per tant, hi ha gent de tots els colors i afiliacions polítiques. Però la nostra Fundació no és res més que el reflex de la societat catalana actual. I si ara, com ja havia fet fa mesos, Teresa Freixes ens demana que li busquem un relleu, no ho fem per cap motiu polític. Ho acceptem perquè sabem que la presidència de la FUMH cada vegada demana més dedicació i ella, segons ens expressa i anem veient, dedica moltes hores a la seva feina universitària i a altres coses, com ara hem vist. No hi ha cap més raó”.
El proper dimecres 15 de febrer es reunirà el Patronat de la FUMH i allà s’informarà de les gestions que s’han començat a fer per trobar un nou president o presidenta. De moment pensen en quatre candidats, tots ells garriguencs i catedràtics universitaris. Fins que no es nomeni el nou càrrec, Alfred Vilar, alcalde de la Garriga fins a 2003 i patró de la Fundació, agafa ara les funcions de la presidència a l’espera que el relleu arribi abans d’estiu.
Aquest divendres, la FUMH organitza un sopar amb Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, en una nova edició de la seva Tribuna Universitària.
{{ comment.text }}