EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La producció de Patel, més verda amb la implantació d’energia fotovoltaica per a l’autoconsum

L’empresa ha invertit 879.523 euros en la instal·lació d’energia solar fotovoltaica, uns estalvi de CO2 equivalent a 1.604.794,15km en cotxe o 1.374 arbres plantats

La implicació del grup agroalimentari Vall Companys per aconseguir la màxima sostenibilitat en el sector porcí agafa un nou impuls. Patel, empresa dedicada a l’especejament de productes porcins del grup, amb seu a l’Esquirol, ha invertit 879.523 euros amb l’objectiu de desenvolupar el seu pla d’energia renovable i fomentar l’autoconsum energètic.

En concret, la companyia generarà una potència solar de 1.278 kWp i una energia autoproduïda anual d’1.639.183 kWh. Amb aquesta inversió, Patel preveu aconseguir una reducció de 229,49 tones de CO2, el que equival a 1.604.794,15 quilòmetres recorreguts per un cotxe de gasolina o, el que és el mateix, 1.374 arbres plantats. La reducció d’emissions a Patel és una aposta ferma com també ho és en la totalitat d’instal·lacions del grup, que a més té un gran compromís en benestar animal. En aquesta línia, el Grup Vall Companys ha fet de la lluita contra la crisi climàtica una política estratègica interna aplicada a totes les empreses que integren la seva cadena de valor agroalimentària.

El grup preveu tancar l’any 2022 amb un estalvi de 3.875 tones de CO2 únicament amb la instal·lació d’energia fotovoltaica. La previsió és que a la fi d’aquest any haurà estalviat l’equivalent a 27.102.926,80 quilòmetres amb cotxe, o el que és equiparable a gairebé 680 voltes al món per la línia de l’Equador.

El Programa Penta, l’aposta del grup per l’I+D+i

L’estratègia d’implantació d’energia renovable a través de plaques solars s’emmarca en el Programa Penta, el pla estratègic de sostenibilitat del Grup Vall Companys. A través d’aquest, el grup preveu invertir un mínim de 132 milions d’euros en I+D+i fins a l’any 2030 i s’ha fixat com a objectiu reduir en un 42% les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) d’abast 1 i 2 per a l’any 2030: una meta avalada per la Science Based Target initiative (SBTi).

L’objectiu d’aquest programa és produir aliments saludables, utilitzant mètodes eficients i sostenibles, i aconseguint de manera real i efectiva una sostenibilitat plena en totes les seves dimensions i àmbits d’actuació, alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible establerts per l’ONU. Per a això, el programa es basa en cinc eixos d’acció enfocats en la reducció de l’impacte ambiental i la promoció de l’economia circular; la millora del benestar animal i el foment de la sostenibilitat en les granges; l’aplicació de polítiques de millora per al talent, i la gestió de recursos i operacions ètica i responsable.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 476 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't