Modificar els períodes de sega per tal de fomentar la biodiversitat en entorns amb poca afluència humana. És un projecte que l’Ajuntament de la Roca ha començat a treballar aquest mes d’agost amb una prova pilot al parc d’entrada de la zona de Can Borrell, on la brigada de Jardineria ha realitzat proves de sega per tal de generar un primer espai de foment de la biodiversitat. Tot plegat ha atret a la zona espècies animals que fins ara hi eren poc presents, com les papallones o els saltamartins.
Els espais de foment de la biodiversitat són illes de vegetació que es deixen sense segar durant un determinat espai de temps, sovint a la primavera o a l’estiu, amb l’objectiu de mantenir-hi la flora per tal d’atreure noves espècies animals. D’aquesta manera es pot reforçar la biodiversitat al conjunt del municipi. A més, aquests espais poden esdevenir també refugi de petits rèptils i insectes depredadors d’altres insectes que provoquen danys a la jardineria, com ara les marietes. Tot plegat permet a la ciutadania gaudir d’un major nombre d’espècies vegetals i animals a les zones verdes del municipi.
“Cada espai que dediquem a fomentar la biodiversitat suposa una millora de l’entorn. A més, aquesta mena d’espais suposen una clara aposta per la jardineria sostenible, un concepte que parteix de la necessitat de fer parcs i jardins amb espècies adaptades al nostre medi i a les nostres condicions climàtiques”, apunta el regidor d’Obres i Serveis de la Roca, Albert Bassa.
Amb aquesta actuació, el consistori introdueix un nou concepte en la jardineria pública, seguint un model prèviament aplicat amb èxit en altres municipis de Catalunya.
{{ comment.text }}