Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

La Saó i Tarpuna projecten una plantació de kiwis a Llinars

La iniciativa recull fons a través d’una campanya de micromecenatge

La Saó Vallès i la cooperativa Tarpuna projecten destinar una part de la finca agrària que gestionen a Llinars –a la qual treballen persones en situació de vulnerabilitat– a la producció de kiwis ecològics i de quilòmetre zero.

El projecte dona continuïtat a la iniciativa agrària en aquesta finca de tres hectàrees en què planten productes ecològics d’horta que distribueixen entre socis i també en alguns mercats. El projecte permetria millorar la rendibilitat de la finca, continuar la missió social de la cooperativa i oferir una fruita de temporada, ecològica i de qualitat.

La introducció del cultiu de kiwis a la finca de Llinars és una de les iniciatives incloses en el programa de micromecenatge Projecte Dunia, que impulsa la cooperativa Tapurna amb uns estrictes criteris de sostenibilitat en l’elecció de les propostes escollides. En el cas dels kiwis, un dels aspectes determinants és l’escassa producció autòctona d’aquest producte: un 95% del consum prové de productes importats, principalment de Nova Zelanda, i en part també d’Itàlia o Xile, amb el consegüent impacte ecològic pel transport.

La iniciativa comportaria per al projecte de Saó Vallès la possibilitat de disposar d’un complement idoni per als seus productes d’horta, perquè el kiwi és una fruita d’hivern i això possibilitaria allargar les temporades de producció.

La finca té característiques idònies per al conreu del kiwi, però les primeres produccions triguen un temps a arribar i, per aquest motiu, es necessita un temps per amortitzar les inversions necessàries. La fórmula de microfinançament permetrà disposar dels recursos necessaris per fer els preparatius. El cost s’avalua en uns 3.200 euros, però seria més extens si s’obtinguessin més recursos.

El programa de micromecenatge del projecte Dunia ja ha contribuït al finançament de cinc iniciatives. A través d’aquest projecte es dona suport a petits productors i elaboradors ecològics catalans que abasteixen àrees urbanes, particularment Barcelona. Arran de l’afectació de la Covid sobre la producció agrolimentària local, aquest projecte es va crear per enfortir el sector amb el suport financer, la sensibilització ciutadana i el compromís envers la sostenibilitat.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 522 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't