La UGT denuncia l’agreujament de la precarietat laboral dels immigrants

L’associació AMIC, vinculada al sindicat, apunta a un increment dels estrangers que cauen en la irregularitat quan perden la feina

La precarietat laboral de les persones estrangeres s’agreuja. Els immigrants estan en clara situació de fragilitat, perquè la pèrdua d’un contracte laboral condueix a una situació d’irregularitat. És aquesta fragilitat la que porta a un empitjorament de les condicions de treball, amb salaris baixos, contractacions per menys hores de les que efectivament es fan a la feina i, finalment, a la creació de falsos autònoms.

L’informe de les activitats de l’últim any de l’associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants de Catalunya (AMICS), vinculada al sindicat UGT, revela aquest empitjorament de les condicions d’estada dels estrangers al país. L’anomenada irregularitat sobrevinguda (la que prové de la pèrdua de papers quan el treballador immigrant es queda sense contracte) manté una tendència alcista entre les consultes que rep aquesta associació.

Per evitar les situacions d’explotació laboral que es generen per la temença dels immigrants de quedar-se sense feina i sense papers, el sindicat UGT engega una campanya de denúncia. El secretari comarcal, Òscar Riu, mostra la disposició del sindicat i dels delegats de denunciar situacions d’explotació davant d’Inspecció de Treball.

Fins a 1.197 persones ateses al Vallès Oriental

Les dades de l’activitat d’AMIC a les tres oficines que té disponibles al Vallès Oriental (a la seu d’UGT a Granollers i als ajuntament de Mollet i la Llagosta) apunten a un lleuger increment durant el 2016. En total, es van atendre 1.197 persones, 192 més que fa un any. En un terç dels casos es van atendre persones en situació irregular, de les quals 74 immigrants havien caigut en situació d’irregularitat sobrevinguda (disposaven de papers, però els van perdre després de quedar-se sense contracte). Aquesta circumstància afecta més més persones que fa dos anys, quan s’havien atès 52 immigrants en aquestes circumstàncies. En 43 d’aquests casos, l’estada a Catalunya dels afectats superava els 10 anys.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 866 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't