La Unitat de Neurologia de l’Hospital de Granollers col·laborarà en dos dels 37 projectes de recerca sobre l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals que finança la La Marató de TV3. Aquesta Fundació va dedicar l’edició de l’any passat a aquestes patologies.
La Unitat de Neurologia de l’Hospital de Granollers, que encapçala la doctora Dolores Cocho, participa com a col·laborador en dos dels projectes escollits. El primer és “Afrontar els reptes de l’atenció aguda a les persones amb ictus al segle XXI: Assolir les màximes taxes de tractaments de reperfusió. Eliminar les desigualtats en l’accés i el maneig de les macrodades”, que dirigeix el doctor Miquel Gallofré des de la Fundació Ictus, que ha obtingut uns fons de 348.501 euros.
El segon és “Impacte sanitari, social i econòmic de facilitar l’accés dels pacients amb ictus agut a centres d’atenció integral de l’ictus. Estudi de costos-utilitat associat a l’assaig RACECAT”, que dirigeix la doctora Aida Ribera de l’Institut de Recerca de l’Hospital Unversitar de la Vall d’Hebron, amb fons de 169.250 euros.
Participar en projectes d’investigació és fonamental dins de la pràctica habitual de la Unitat de Neurologia per poder millorar els coneixements i oferir teràpies als pacients amb ictus. Actualment, aquesta patologia afecta entre 150 i 200 casos epr cada 100.000 habitants cada any i és la principal causa de discapacitat en el món deenvolupat.
“Gràcies a la investigació, ara per ara disposem de tractaments molt eficaços en l’ictus, amb taxes de curació superiors al 60% tres mesos després”, explica Cocho. “Queda molt camí per recórrer i iniciatives com La Marató de TV3 són una gran oportunitat i responsabilitat per completar aquests projectes. El caràcter social i altruista que demostra any rere any la població catalana recaptant importants fons per a l investigació, ens obliga a donar el màxim de nosaltres mateixos com a científicis”, afegeix la cap de Neurologia de l’Hospital General de Granollers.
Més de 74 projecte avaluats
A l’edició de 2016, La Marató de TV3 va avaluar els 74 projectes presentats. Se’n van escollir 37 per distribuir els 9,6 milions d’euros recaptats en l’última edició. La tria es va fer per 47 científics d’àmbit internacional especialistes en aquesta matèria.
La tria es va fer en funció de la qualitat, metodologia i rellevància. L’avaluació es va fer a través de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya i la decisió es va prendre ‘acord amb la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3.
{{ comment.text }}