Les obres d’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital de mollet començaran dilluns vinent i suposaran un augment del 50% de l’espai i un 30% dels punts d’atenció. La previsió és poder posar-la en servei a finals d’any.
Ho va dir aquest dilluns el director general de la Fundació Sanitària Mollet (FSM), que gestiona el centre sanitari, Jaume Duran, en una compareixença de premsa en què va fer balanç de l’any 2021 i va resumir els principals objectius de futur.
Duran va destacar que, malgrat la pandèmia, l’Hospital ha reduït en un 10% les llistes d’espera de pacients pendents d’una cirurgia entre els anys 2020 i 2021 i que s’han fet inversions en millores tecnològiques per valor de 2,5, milions d’euros, com armaris de medicació o aparells de ressonància, entre altres. Va anunciar que, de la mà de la firma Braun, s’està acabant d’instal·lar un quiròfan 3D. És una inversió d’aproximadament un milió i mig més del que seria habitual.
Segons les dades de la FSM, des de l’inici de la pan`dèmia, l’Hospital ha tingut un total de 2.430 persones ingressades per covid i 380 a la UCI. La primera onada, del març al juny del 2020, va ser la pitjor, amb 750 pacients ingressats i 100 a l’UCI. La sisena onada, entre el desembre i principis de febrer, ha comportat 360 pacients ingressats i 60 a l’UCI.
Duran va explicar que entre els anys 2020 i 2021 la plantilla ha augmentat en un 8,3% i l’any passat es van fer 121.000 hores assistencials més que l’any anterior.
Sisena onada “especialment complicada”
El director remarcava que la sisena onada ha estat “especialment complicada” pel que fa a personal que ha patit la malaltia. El centre ha arribat a tenir 70 professionals confinats per la covid, tot i que de caire lleu. Advertia que els professionals “estan esgotats després de dos anys”. A més, després de més d’un any, l’hospital sociosanitari ha hagut d’acollir malalts de covid.
L’Hospital també ha patit la manca de professionals, especialment d’infermeria i Duran explicava que, per primera vegada, la tercera planta de l’hospital sociosanitari no ha pogut obrir per manca d’infermeres. Això ha comportat que alguns pacients hagin estat hospitalitzats al mateix Servei d’Urgències.
Pel que fa als projectes de futur, Duran destacava el futur edifici docent que es farà, amb recursos propis, a tocar de l’Hospital, en els terrenys on s’havia començat a fer l’edifici judicial, a la ronda dels Pinetons. A més d’un auditori de 400 places, a la segona planta hi haurà una escola d’infermeria vinculada al parc sanitari de Sant Joan de Deu, de la Universitat de Barcelona que l’ocuparà en règim de lloguer.
Dins dels plans de futur també hi ha el nou centre d’atenció oncohematològica integral, necessari per la previsió d’augment de casos de càncer en els propers anys i arran del fet que l’actual hospital de dia ha quedat petit.
Duran posava de relleu que ja hi ha és de 80 persones inscrites en l’assaig clínic de la vacuna d’Hipra que s’iniciarà en breu i que durarà sis mesos. I també es treballa per crear un consell de pacients i famílies i per iniciar un projecte d’Experiència Pacient.
Reunió amb el comitè
Jaume Duran va anunciar que dilluns vinent, 21 de febrer, hi ha prevista una reunió amb el comitè d’empresa per tractar sobre les reivindicacions dels treballadors que han expressat la seva queixa amb concentracions en les darreres setmanes.
El director creu que algunes de les reivindicacions es podran atendre, però adverteix que altres depenen de la negociació del conveni del sector sanitari i de l’arribada de fons covid,
{{ comment.text }}