L’AMTU busca el suport de la Unió Europea per crear una oficina de gestió centralitzada del transport a demanda al Vallès Oriental

L’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) busca suport econòmic de la Unió Europea a través del programa Feder per crear una oficina de gestió centralitzada del transport a demanda al Vallès Oriental. L’equipament tindrà la seu a Granollers i donarà servei a tota la comarca.


El 9 Nou
19/07/2016

El comitè executiu de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) ha aprovat participar en la convocatòria de subvencions del Programa Operatiu Feder Catalunya 2014-2020 per aconseguir fons econòmics que permetin finançar la creació d’una oficina de gestió centralitzada del transport a la demanda (OTAD) al Vallès Oriental, que estarà situada a Granollers. La petició es farà de forma conjunta amb l’Ajuntament de Granollers i dins del projecte MotorSport que promou el consistori per convertir l’àmbit del Pla Director Urbanístic del Circuit de Catalunya en un pol d’activitat econòmica vinculat al món del motor, exposen fonts de l’AMTU en un comunicat.

La creació d’una oficina de gestió permetrà centralitzar aquest servei i optimitzar costos. L’objectiu és poder desenvolupar un sistema de transport públic a demanda de segona generació amb una gestió immediata i amb esperes molt curtes i, per tant, sense parades ni horaris fixes. “Els passatgers tindran els serveis públics de transport per carretera adaptats a les seves necessitats”, ha assegurat Jordi Xena, president de l’AMTU i alcalde de Santa Maria de Palautordera.

“Des de l’AMTU creiem fermament que el Transport a la Demanda és un sistema que pot garantir que tots els racons del nostre país tinguin a l’abast un transport públic eficient i útil. I el nostre objectiu és que els ciutadans el puguin utilitzar amb uns horaris flexibles i amb uns punts de parada també més flexibles, amb unes línies a la demanda que serveixin d’alimentadors dels corredors principals, i aquests, a la vegada, siguin encara més reforçats amb freqüències més altes. En aquest sentit, esperem que la posada en servei d’aquesta oficina a Granollers possibiliti també la implantació d’aquest tipus de servei a tot Catalunya”, explica Jordi Xena.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't