El Vallès Oriental torna a superar la xifra de 22.000 aturats. El mes de gener, el comportament va ser similar a la mitjana catalana, amb un increment en 236 inscrits (un 1,1% més). Arreu del país el creixement va ser de l’1,4%. La desocupació ha crescut per quart mes consecutiu i, de fet, en els últims set mesos només ha baixat el mes de setembre.
L’evolució de la desocupació en aquest primer mes de l’any contrasta amb la que es registrava a les mateixes alçades de 2018. Llavors, l’atur només s’havia incrementat en quatre inscrits. Aquesta diferència d’evolució torna a posar de manifest l’alentiment en la recuperació de l’ocupació. En termes interanuals, el Vallès Oriental té ara un 4% menys d’aturats que fa un any. El gener de l’any passat, el descens interanual era del 9,5%. En termes absoluts, mentre l’atur ha baixat aquest últim any en 936 persones, el 2018 s’havia reduït en 2.400 inscrits.
Arreu de Catalunya, el descens interanual és del 5,8%, gairebé dos punts per sobre de la comarca, que mostra un mercat laboral amb menor capacitat de frenar l’atur.
Per municipis, tot i que l’increment ha estat generalitzat, són destacades les excepcions de Martorelles, Lliçà d’Amunt, la Garriga i Sant Fost, on l’atur ha baixat. En canvi, els creixements més notables s’han produït a Mollet, les Franqueses, la Llagosta, Caldes, Canovelles i Parets.
{{ comment.text }}