L’atur registrat ha baixat al novembre al Vallès Oriental per tercer mes consecutiu. Així ho apunten les dades del Departament de Trebal. Segons aquestes dades, el nombre de desocupats va baixar en 64 inscrits. Tot i que són xifres modestes (del 0,3%), és un descens significatiu, perquè el novembre és un mes habitualment alcista.
Després que al setembre es trenqués la tendència alcista dels mesos precedents, l’atur apunta a descensos tant en termes mesuals com interanuals a la comarca. Ara hi ha 500 aturats menys a la comarca que fa un any. La reducció queda en un 2,80%. El descens de l’últim mes allarga el període amb registres per sota dels 20.000 desocupats. Actualment, són 19.683 inscrits a les llistes de l’atur.
La reducció de l’atur del mes de novembre d’aquest any és menys intensa que la que es registrava fa un any. Llavors, en plena tendència baixista amb la reobertura definitiva de l’activitat, la desocupació va baixar en 585 inscrits. La marcada diferència entre els registres de 2021 i els d’aquest any limiten el retrocés interanual de l’atur.
Distribució desigual de la reducció de l’atur
L’evolució de l’atur registrat és desigual a la comarca. Granollers és al capdavant entre les poblacions on més creix la desocupació. En canvi, l’atur baixa de manera més destacada en l’entorn de la Vall del Tenes i en municipis del Baix Montseny. Destaquen els descensos de Lliçà d’Amunt, Bigues, Caldes i Sant Celoni.
El descens registrat a la comarca contrasta amb l‘evolució alcista que s’ha produït a Catalunya. Les dades del Departament de Treball indiquen un increment del 0,3% en l’atur registrat. Tant a Catalunya com a la comarca, l’evolució de l’atur està marcada per les novetats de la reforma laboral. La contractació de personal fix discontinu, porta a computar tota alta a la Seguretat Social com a treballador actiu, encara que no estigui treballant durant alguns períodes. Per això, hi ha algunes limitacions en el còmput de persones aturades.
{{ comment.text }}