L’atur registrat baixa al setembre i compensa el fort augment de l’agost al Vallès Oriental

L’impacte de la crisi pel coronavirus es fa notar, amb 4.000 aturats més que fa un any

L’atur registrat va baixar de manera notable el mes de setembre al Vallès Oriental, en la línia que ha seguit la desocupació a la resta del país. El descens, amb 752 inscrits menys a les oficines de l’atur que el mes precedent, compensa el fort creixement que s’havia produït a l’agost, 731 desocupats més que al juliol.

L’atur ha evolucionat el mes de setembre més favorablement que a la resta del país. El descens a la comarca ha estat del 2,8%, mentre que a Catalunya ha quedat en un 0,51%

La reducció de l’atur de setembre no té precedents propers, i cal remuntar-se al període d’expansió econòmica de la primera dècada del segle per trobar retallades de l’atur en la línia del de l’últim setembre (791 aturats menys el 2005 i per damunt del miler de noves ocupacions els anys 2006 i 2007).

Després del període de crisi l’atur només havia baixat el mes de setembre als anys 2016 (14 desocupats menys), 2017 (-262) i 2018 (-402). L’any passat l’atur havia crescut el mes de setembre en 62 inscrits.

L’evolució de la desocupació s’ha convertit en els últims mesos en una muntanya russa amb increments sense precedents immediats i descensos pronunciats. Aquest setembre la incorporació de treballadors en determinats sectors, com l’ensenyament, ha contribuït a una forta retallada.

Tot i compensar el fort creixement registrat a l’agost, l’evolució positiva de l’atur de setembre queda curta per recuperar les xifres prèvies a l’esclat de la pandèmia del coronavirus. El Vallès Oriental encara té 4.000 aturats més que els que hi havia en el tancament del mes de febrer.

En l’últim mes, destaquen les notables reduccions de l’atur de Mollet i, de manera menys intensa, de Granollers En termes relatius, Lliçà d’Amunt registra un descens remarcable de la desocupació.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 856 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't