Les xifres d’atur registrat reflecteixen la intensitat de l’impacte laboral que han provocat les mesures de confinament i, en conseqüència, de frenada productiva arran de l’emergència sanitària pel coronavirus. El Vallès Oriental ha tancat el mes de març amb un miler d’inscrits més que el el febrer. És la pujada més intensa des de l’any 2011, quan la segona onada de la crisi financera va disparar les xifres de desocupats.
Els 22.813 inscrits a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya representen la xifra més alta des de febrer de 2018, quan es consolidava la línia descendent dels anys de represa de la crisi financera. La corba també aproxima la dada de l’últim mes a les xifres de novembre de 2008, ja amb els primers símptomes de la crisi, i en la línia ascendent que acabaria portant l’atur al màxim històric, precisament el mes de març de 2011, amb més de 39.000 aturats.
La irregular evolució de l’ocupació al Vallès Oriental en els últims mesos s’intensifica amb la crisi del coronavirus, que ha comportat la fi de moltes contractacions temporals i també ha motivat desenes d’expedients de regulació en què la suspensió de contractes ha incrementat, ni que sigui temporalment les llistes de l’atur.
Les mesures governamentals de confinament es van produir durant la segona quinzena de mes i una prolongació durant encara força dies del mes d’abril aniria associada a un nou creixement de la desocupació.
Tret d’algunes excepcions, el creixement de l’atur ha estat generalitzat a la comarca, i ha impactat amb més intensitat poblacions com Mollet, amb un increment en 275 inscrits, o la Llagosta, amb 75. A Granollers, l’increment ha estat més moderat que a Mollet, 140 inscrits més, i el creixement també és remarcable, en termes relatius, a Canovelles amb 66 inscrits més.
{{ comment.text }}