Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’edifici de l’espai jove de Bigues i Riells del Fai guanya un prestigiós premi d’arquitectura

L’equipament ha guanyat un premi Architizer en la categoria d’arquitectura low cost

El nou Espai Jove L@Cova de Bigues i Riells del Fai ha obtingut un prestigiós reconeixement en l’àmbit arquitectònic. L’equipament ha guanyat el premi del jurat als guardons d’arquitectura Architizer A+Awards, concretament en la categoria d’arquitectura low cost en la novena edició d’aquests reconeguts premis internacionals amb seu a Nova York.

Architizer és la plataforma líder d’arquitectura a escala mundial. Organitza els premis A+Awards amb l’objectiu de democratitzar l’arquitectura a través d’un reconeixement honorífic internacional als millors edificis del món. Es premien els dissenys més resilients que contribueixen a la creació d’un entorn millor per a les generacions futures.

El nou edifici de Bigues i Riells ha estat reconegut al costat d’altres projectes de rellevància mundial com Tadao Ando Architect & Associates del Museu Hei Art de Shunde (la Xina) o els Caspar Schols dels ANNA Stay de Denbosch (Països Baixos).

El despatx d’arquitectura i urbanisme responsable de la nova Cova ha estat Aquidos, que va ser qui presentar la candidatura als premis. De fet, la firma ha presentat dos projectes més als premis, que han estat finalistes.

El disseny de l’edifici de Bigues i Riells, dirigit per Oriol Marín, un dels socis del despatx, és totalment pioner i té la voluntat de donar resposta a les necessitats del jovent de manera sostenible, versàtil i saludable.

És un equipament verd i funcional, que consta d’una zona de tallers divisible, un espai de lectura i informàtica, una sala polivalent, una terrassa i diversos magatzems. En total són 300 metres quadrats que es poden sectoritzar per donar servei a usos diversos de forma simultània. El nou casal està pensat des de la perspectiva de l’usuari i és respectuós amb l’entorn.

De fet, es tracta d’un edifici intel·ligent i ecològic situat al parc del camí de Can Badell, que s’ha construït aprofitant el desnivell natural per aconseguir un aïllament natural de l’exterior. També hi ha ventilació creuada i l’edifici queda integrat al paisatge del parc.

L@Cova també contempla la cura de l’entorn natural perquè disminueix l’efecte illa de calor, fomenta la vegetació autòctona en el sotabosc i les pèrgoles vegetals, i aprofita l’aigua de pluja per al reg.

Els materials fets servir en la construcció responen a un criteri ambiental de compra de quilòmetre zero i es minimitzen els derivats del petroli i els compostos orgànics volàtils.

Els treballs s’han dut a terme per 415.242 euros i el nou edifici permet un estalvi energètic anual de 5.000 euros gràcies a l’aprofitament d’energia amb sistemes de captació de llum i d’escalfor per la façana.

Aquidos ha comptat amb la col·laboració de la consultora energètica i ambiental Dekra per assegurar que L@Cova compleixi sobradament amb la llei de reducció de consum energètic d’equipaments públics. A més, l’edifici ha obtingut la certificació Verde de 4 fulles, el màxim assolible, atorgat per Green Building Council (GBC).

COMENTARIS

LA PREGUNTA

El Barça ha de destituir Koeman?

 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.