Leire Martínez: “Els sanitaris són fonamentals, però no ens oblidem dels administratius”

Leire Martínez, organitzadora administrativa de vacunacions al Vallès Oriental

VIATGE AL FONS DE LA COVID
Leire Martínez Rodríguez, de 30 anys, viu a Sant Fost de Campsentelles i s’encarrega que tot rutlli a les campanyes de vacunacions contra la covid als CAP i vacunòdroms del Vallès Oriental.

En què consisteix la seva feina?
Ara mateix estic organitzant i planificant vacunacions a la comarca. Em toca trucar i que em truquin infermeres i administratius perquè rutllin els punts de vacunació, perquè no faltin recursos humans, perquè tot estigui a punt per vacunar la gent.

A quins equipaments s’està vacunant al Vallès Oriental?
Al CAP de Plana Lledó, a Mollet, per a vacunes de pediatria. Igual que al CAP Sant Miquel, de Granollers. I als CAP de la Florida, a Santa Perpètua, i de Corró d’Avall, a les Franqueses, que fem adults i nens.

Ara ja ha fet una any de les primeres vacunacions. Sempre hi ha estat implicada?
Sí.

I com ha anat canviant?
Molt. Al començament havíem d’anar a les residències de gent gran o de persones amb discapacitats i s’havien d’organitzar els transports i la cura dels materials. Llavors només s’hi desplaçaven els infermers i les infermeres. Després van venir els punts massius i centralitzats de vacunacions i ens va caldre contractar més administratius per atendre tants usuaris. Vam començar amb poques persones i ara cada vegada en som més. De tots els detalls sanitaris se n’encarreguen les responsables d’infermeria i a nosaltres ens toca enllestir el que hi ha al darrere, que no falti personal, que no falti informàtica… Organització.

Ara fa poc a la Fira de Barcelona, es va fer un homenatge als sanitaris que estan fent front a la pandèmia. Vostè va pujar a l’escenari en representació del personal administratiu.
Sí. I m’ho vaig prendre molt bé, encara que penso que jo només puc representar-me a mi mateixa perquè no sé si puc parlar en nom de tot el col·lectiu. En tot cas, al Vallès Oriental, som un equip que treballem molt. I segur que també es treballa molt al Vallès Occidental, a Badalona i al Maresme. Els infermers i els metges estan fent moltíssim, per descomptat. Però el personal administratiu som aquí també. I això és com un engranatge. És clar que qui posa la vacuna és l’infermer, però qui la registra és l’administratiu. Els sanitaris són fonamentals, però no ens oblidem dels administratius perquè, a la fi, som un equip.

Quin valor aporten els administratius en pandèmia?
Som la primera cara que veuen els usuaris quan van als ambulatoris.

Són els que diuen el primer “bon dia” del sistema sanitari?
Això mateix. I també som els gestors de cues i els que van fent els registres de les vacunes i estar pendent que la gent pugui accedir a tots els requisits de la vacunes, sigui de la franja d’edat que sigui.

Com li ha canviat la vida en aquests dos anys de pandèmia?
Sap una mica de greu, però a mi m’ha canviat a millor. He après un munt de coses, i en continuo aprenent. Jo treballava en un CAP i quan vam començar les PCR una cosa va derivar en un altra i he acabat organitzant vacunacions. Jo havia estudiat Protocol i organització d’esdeveniments i s’adiu molt amb el que estic fent. La pandèmia és un desastre, però professionalment he crescut i estic agraïda.

Aquesta pandèmia passarà com el moment en què més es va digitalitzar el sistema sanitari? Li ho demano per avenços com l’app de La Meva Salut.
Hi ha molta gent que valora anar presencialment al CAP, però també hi ha gent jove que fa servir l’app per demanar cites, agafar la baixa o preguntar alguna cosa… Penso que hem de fer molta educació social a l’hora d’anar al metge, valorar que no es poden omplir les consultes per un mal de gola, per exemple, si es pot resoldre des de La Meva Salut

Leire Martínez, organitzadora administrativa de vacunacions al Vallès Oriental / Griselda Escrigas

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't