La congregació de les Germanes Dominiques de l’Anunciata, present a Sant Feliu des de 1859, se’n va del municipi. L’Ajuntament va oferir fa uns dies un acte de reconeixement i homenatge a la comunitat i a les dues últimes monges que encara quedaven, Mercedes López i Purificacion Suárez.
Tant la congregació com les dues religioses van rebre mencions d’honor Vila de Sant Feliu de Codines per la seva dedicació a l’educació de diverses generacions de vilatans i vilatanes i a tenir cura de persones grans del poble durant 161 anys.
La comunitat de les Germanes Dominiques de l’Anunciata de Sant Feliu s’ha de dissoldre perquè l’han de formar com a mínim tres monges i no estava previst que en vingués cap més. Ara les dues religioses es traslladaran a dos centres de la congregació a Barcelona (Mercedes López a Sant Andreu i Purificación Suárez al carrer Elisabets) on continuaran fent la seva feina.
A l’homenatge que se’ls va fer a l’Ajuntament van rebre també un ram de flors i un escrit d’agraïment d’Adelfina Mayordomo, directora de l’escola Fedac Sant Feliu, centre del qual la congregació religiosa va sembrar la llavor el 1859. L’1 de setembre d’aquell any, les Germanes Dominiques de l’Anunciata van fundar la primera escola del poble, anomenada Immaculat Cor de Maria, que va estar funcionant durant quasi un segle a l’edifici que actualment ocupa la residència de gent gran.
A partir de 1953 l’escola es va traslladar a un nou emplaçament a la plaça de la Font dels Àlbers, on avui hi ha les dependències d’educació Infantil i Primària de l’escola Fedac. El 2011 l’escola es va incorporar a la Fundació Dominiques de l’Anunciata Pare Coll (Fedac), organisme creat per la congregació per donar continuïtat al projecte evangelitzador dels seus centres educatius.
La fundació la formen 24 escoles d’arreu de Catalunya. El col·legi de les germanes, com es coneix l’escola a Sant Feliu de Codines, ha estat sempre un referent al poble.
S’incorpora la secundària
El curs 2012/2013 va marcar un punt d’inflexió en la història de l’escola Fedac Sant Feliu, que va ampliar l’oferta educativa a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Les aules per a aquesta branca educativa del centre s’ubiquen en un edifici annex a l’escola de Primària que des de 1969 havia estat l’escola bressol del poble.
{{ comment.text }}