Les obres de la plaça de la Font del Lleó a Caldes arrencaran el febrer

El calendari propicia que les activitats de la festa de Sant Antoni que es fan a la plaça es mantinguin

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) que formen Rogasa i Rehacsa ha estat l’adjudicatària de les obres de reforma de la plaça de la Font del Lleó a Caldes. Les empreses preveuen fer les mesures d’implantació durant el mes de gener i començar l’actuació a partir de febrer, segons ha informat l’Ajuntament de Caldes.

La reurbanització de la plaça ha estat adjudicada per valor de 902.000 euros, per sota del preu de licitació d’1,18 milions). L’actuació té una subvenció compromesa del 50% del cost total, a càrrec de la Llei de Barris.

Quan comenci l’any, les empreses firmaran el contracte i faran les primeres actuacions preparatòries per començar les obres amb l’aixecament de la plataforma actual a partir del 5 de febrer. Aquest calendari propicia que les activitats al voltant de la celebració de la festa de Sant Antoni que tenen lloc a la plaça conservin el lloc habitual. En canvi, altres activitats que s’hi fan al llarg de l’any, com el Mercat de l’Olla o l’Escaldàrium tindran escenaris alternatius.

Seguiment arqueològic

L’actuació estarà condicionada per un seguiment arqueològic per la molt possible existència de restes romanes. L’Ajuntament creu que a l’estiu va quedar revisada i catalogada el 80% de la zona d’interès arqueològic de la plaça de la plaça (uns 565 metres davant de les Termes Romanes i el Museu Thermalia).

Ara l’interès se centrarà el el 20% restant, entre les Termes Romanes i el Balneari Broquetes. La resta de la plaça, davant de l’Ajuntament i sota la plataforma per a vianants, conté restes medievals molt afectades per antigues conduccions de serveis.

El seguiment arqueològic que s’ha de fer de l’obra fa necessari que es tingui molta prudència a l’hora d’avançar la durada de les obres. L’Ajuntament treballa amb l’objectiu que el projecte culmini abans del 31 de desembre de 2018.

La urbanització de la plaça es fa a partir del projecte de l’estudi Volta Arquitectura +AR47. L’estudi inclou a la proposta les exigències urbanístiques, geològiques, socials i turístiques d’aquest centre neuràlgic del municipi, i també els resultats d’un procés de participació ciutadana que recull les prioritats d’entitats i veïns de Caldes.

 

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 325 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't