Les obres de la plaça de la Font del Lleó de Caldes entren en la recta final

La col·locació de les llambordes, que es fa peça per peça, és una de les últimes actuacions de la reforma

Les obres de reforma de la plaça de la Font del Lleó de Caldes afronten la recta final. Les instal·lació de serveis (tubs de conducció de l’aigua termal i l’aigua potable, cablejat de mitjana i baixa tensió, quadres elèctrics i caixes d’enllumenat públic) ja han acabat i, a partir d’ara, només hi ha pendent la col·locació de llambordes.

Aquest és el procés més artesanal de l’obra. Actualment hi ha quatre parelles d’operaris treballant i, tot i que el temps estimat és de 60 metres quadrats per dia, les pluges -com les caigudes en els dies previs- afecten els terminis d’execució.

Les obres, adjudicades per 902.000 euros, les està executant la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Rogasa i Rehacsa. Un 50% del cost té subvenció de la Llei de Barris.

La nova plaça vol potenciar la presència de l’aigua termal en totes les seves versions. Amb les obres s’hi afegirà una nova font. També se soluciona el difícil accés a la Font del Lleó per a persones amb mobilitat reduïda.

El projecte inclou la conservaicó de la llamborda al centre. Amb un joc de paviments de diferents tipus de llamborda, es distingiran diferents espais i nivells. També es conserven els fanals i es potenciaran les zones verdes, en la mesura que un subsòl ple de vestigis romans ho permeti.

La urbanització de la plaça s’ha fet a partir del projecte de Volta Arquitectura +AR47, que va incorporar les exigències urbanístiques, socials i turístiques del considerat centre neuràlgic de la població. També es van incloure propostes recollides a través de la participació ciutadana.

La plaça continuarà sent la plataforma principal de fires i manifestacions culturals i tradicionals. El projecte posa en valor els elements patrimonials de l’espai. Serà una plaça més accessible per al passeig.

Interès arqueològic

Les obres de la plaça han estat condicionades per un seguiment arqueològic previ que va permetre fer troballes de restes romanes i medievals, com un cap de marbre blanc que havia format part d’una escultura romana i d’una piscina, també romana, descoberta davant del Museu Thermalia.

 

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 446 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't