La instal·lació fotovoltaica del pavelló Tagamanent de Canovelles va generar gairebé 5.000 kWh dels poc més de 13.800 que va consumir l’edifici. És a dir, un 35,5% de l’energia consumida provenia de les plaques instal·lades al terrat de l’edifici, segons fonts municipals.
Les xifres són molt similars a les de 2019, en què la instal·lació va produir 5.286 kWh, que representaven el 32% de l’energia consumida, ja que encara no hi havia la pandèmia de la covid-19 i l’equipament va ser més utilitzat.
Amb tot, cal destacar que des del 2015, moment en què es van instal·lar els 25 panells de plaques solars al pavelló, Canovelles ja ha aconseguit estalviar més de 27.100 kWh i prop de 5.400 euros en la factura de l’electricitat de l’edifici.
Segons el calendari previst, aquest any començaran a instal·lar-se plaques solars a l’edifici de la Policia Local, Jutjat i Serveis Socials. Canovelles va ser un dels 37 municipis de la demarcació de Barcelona seleccionats per rebre una subvenció per instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoconsum.
Segons l’estudi realitzat, les plaques que s’instal·laran permetran generar prop d’un 20% de l’energia que es consumeix a l’edifici i estalviar anualment prop d’11.000 kWh i un estalvi econòmic de prop de 1.200 euros a l’any.
El projecte és finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona i els Fons Feder i l’Ajuntament de Canovelles es farà càrrec del manteniment i la conservació de la instal·lació. D’aquesta manera, és possible tirar endavant una iniciativa que pretén afavorir el pas a una energia baixa en carboni.
D’altra banda, i per tal de seguir apostant per les energies renovables, el 26 de març, en sessió plenària, l’Ajuntament va aprovar l’adhesió al conveni a través del qual el Consell Comarcal del Vallès Oriental presta assistència tècnica al consistori en matèria d’eficiència energètica, valorant els consums d’electricitat i de gas dels equipaments municipals.
{{ comment.text }}