L’escola Miquel Martí i Pol, de Lliçà d’Amunt, va celebrar dimecres a la tarda el 20è aniversari de la seva creació amb un acte virtual que va aplegar representats de l’escola, dels alumnes, del Departament d’Educació, de l’Ajuntament, de la biblioteca del poble i els dos fills del poeta de Roda de Ter.
Martí i Pol va donar nom al centre i l’any 2001 va participar en la inauguració de les primeres instal·lacions situades a l’edifici municipal que, actualment, ocupa l’institut Hipatia d’Alexandria, al nucli urbà de Lliçà d’Amunt.
La celebració ha coincidit amb l’estrena de la renovada biblioteca de l’escola dins d’un projecte d’impuls de la lectura iniciat l’any passat. Amb el suport de l’associació de famílies i la col·laboració de l’Ajuntament, s’han fet millores repintant i renovant el mobiliari i l’espai. També s’ha renovat el fons bibliogràfic. “Abans era un magatzem de llibres vells i ara ens ha quedat un espai molt maco”, indica el director, Segundo Jiménez.
El centre ha decidit el projecte d’aquest curs a l’aniversari i a la figura de Martí i Pol: els seus poemes han omplert les portes de les classes o han estat els protagonistes del recital organitzat dins dels actes de la setmana cultural que se celebra coincidint amb Sant Jordi.
L’escola Martí i Pol va ser la tercera del municipi. Es va crear per donar resposta al creixement demogràfic. L’any 2005, es va estrenar l’edifici definitiu a Palaudàries. Aquí, el centre va arribar a tenir uns 450 alumnes l’any 2012 –amb grups triplicats– i es van haver de col·locar barracons per encabir-los a tots. En els darrers anys, s’ha retornat a un centre d’un línia amb només dos grups duplicats a P4 i sisè i uns 250 alumnes.
Institut-escola
El futur passa per la fusió amb l’institut Hipatia d’Alexandria per crear, el curs 2022/2023, el primer institut-escola del municipi. Hi ha prevista la construcció d’un nou edifici per ampliar les actuals instal·lacions. “Teniu un passat, un present i un futur”, va afirmar l’alcalde, Ignasi Simón.
{{ comment.text }}