L’Escola Simeó Rabassa de Martorelles va celebrar els seus primers 50 anys d’històries amb una gran festa tot el divendres. A la trobada, hi van participar unes 200 persones, entre antics mestres, docents actuals, exalumnes i alumnes, famílies i els membres de la família de Simeó Rabassa, que va cedir els terrenys que van servir per poder inaugurar l’escola el 1975.
En la jornada s’hi van poder veure retrobaments de persones vinculades al centre, algunes de molt importants per a l’escola, i també s’hi van recordar els seus inicis, ara fa 50 anys.
L’aniversari es va celebrar durant tot el dia. Al matí, ho van fer els mateixos alumnes, durant la seva jornada lectiva, però el gruix d’activitats es va fer a la tarda, quan es van obrir les portes de l’escola. A partir de les 5, hi va haver refrigeri, tallers infantils i música en directe.
“Vam tenir una exposició fotogràfica molt especial, amb imatges de les diferents promocions que han passat per l’escola al llarg dels anys”, explica la directora, Desireé Jaria. També hi va haver una exposició de materials fets pels alumnes, com ara bols de ceràmica, i parlaments de la directora i de l’alcalde de Martorelles, Marc Candela.
Durant la jornada dels 50 anys s’hi va fer una triple inauguració: la d’un arbre de fusta, que ha regalat l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) a l’escola; l’estrena d’una cançó que han fet especialment per als 50 anys del centre, i la inauguració de la nova biblioteca de l’escola que es va fer al matí. La nova biblioteca, que feia temps que es perseguia, ha quedat ubicada a l’antiga aula d’anglès del Simeó Rabassa.
A més a més de veure la nova biblioteca, durant el matí, els alumnes van fer un taller per fer el seu propi clauer, van estampar les seves mans amb pintura en un mural commemoratiu i van gravar el videoclip de la cançó dels 50 anys, que es va poder veure durant la tarda.
La cessió de Simeó Rabassa
L’escola rep el nom de Simeó Rabassa, l’home provinent d’una família adinerada que, ara fa 50 anys, va cedir els terrenys perquè s’hi pogués construir el centre, amb patis generosos. Fins aquell moment, Martorelles era un municipi amb diverses edificacions escolars: a Carrencà, a l’actual biblioteca, a les antigues escoles Montserrat o, fins i tot, als baixos de l’antic ajuntament.
El 1992, amb la creació de l’escola de les Pruneres, l’educació primària del municipi es va dividir en dues escoles. Actualment, la Simeó Rabassa, té 187 alumnes, d’I3 a 6è de Primària, i una línia per curs. L’edifici, que està entre els carrers Pompeu Fabra i de Can Coll està, si fa no fa, igual que ara fa 50 anys.
{{ comment.text }}