El finaçament de la Diputació de Barcelona ha permès posar en marxa el primer centre de recollida d’animals de caça major de les comarques de Barcelona que s’ha construït al costat de l’escorxador municipal de Montseny, especialitzat ja en la carn de senglar. Ha comportat una inversió d’uns 100.000 euros.
La inauguració s’ha fet aquest divendres a la tarda en un acte on han participat el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer; l’alcalde de Montseny, Alfons Planas, i el gerent de l’empresa Senglars de Girona, Arnau Padrosa, que gestiona el centre.
Les noves instal·lacions disposen d’una línia específica per al control sanitari i procediments higiènics dels animals de caça. Disposa de túnels de fred i recepció separats de la resta d’animals que es tracten a l’escorxador, amb instal·lacions per a la neteja i depuració d’aigües i per al tractament dels residus.
Això permetrà donar una major sortida comercial a la carn de senglar que es caça. Per tant, el consum ja no estarà tant vinculat a l’autoconsum dels membres de les colles. D’aquesta manera, les colles poden obtenir uns ingressos pels animals que capturen.
Centre de referència per als caçadors de la zona
L’objectiu de l’escorxador de Montseny és ser el centre de recepció dels exemplars de caça abatuts pels caçadors en l’àmbit del Parc Natural on es capturen més de 2.000 senglars en cada temporada de caça, segons les dades oficials. En una sola jornada, les colles que actuen a la zona poden matar més de 100 porcs. Actualment, ja porten els seus animals a l’escorxador de Montseny 14 colles de caçadors.
Calderer ha destacat la importància de donar una sortida comercial als animals de caça, especialment senglars, a partir d’un centre especialitzat que fa el control sanitari. Tot plegat, permet la distribució comercial d’un producte altament saludable i d’un alt valor i propietats nutricionals. També ha posat en valor el control dels residus generats que s’aporta.
Carn fresca i embotits
L’empresa Senglar de Girona gestionarà el centre i distribuirà la carn de senglar ja sigui com a producte fresc o bé transformada en embotits o altres productes com hamburgueses. El consum de senglar és molt habitual en països com Itàlia, França i Alemanya.
{{ comment.text }}