L’Hospital de Granollers arribarà als 30 llits d’UCI amb les obres d’ampliació

Inclouen els deu llits habilitats de més per fer front a la pandèmia de la Covid-19

L’Hospital de Granollers disposarà de 30 llits d’UCI quan acabin les obres d’ampliació que s’estan fent actualment a l’edifici d’hospitalització. El nombre de places va ser objecte de debat en el ple de l’estat de la ciutat de la setmana passada entre el govern i l’oposició i la directora mèdica, Mònica Botta, ha aclarit que, quan acabin les obres el centre disposarà de 30 places, però això no serà, previsiblement, fins a finals de l’any vinent.

Les obres d’ampliació de l’UCI de l’Hospital van començar abans de la pandèmia. Es preveia passar de 10 a 20 places d’acord amb el Servei Català de la Salut. “Abans de la Covid-19, ja necessitàvem créixer per poder donar resposta a tota la població de referència”, ha explicat Botta.

Arran de la l’esclat de la pandèmia, però, l’Hospital va arribar a habilitar uns 60 llits i ara, en aquesta segona onada de la pandèmia, s’han habilitat deu llits més de manera provisional, a la planta baixa, de manera que el centre compta ara amb vint llits d’UCI. Així, l’hospital disposarà, finalment de 30 llits: els 10 que tenia fins ara, els 10 que s’obriran quan d’acabi l’ampliació que hi ha en marxa i els 10 que ara s’han obert de manera provisional, però que hi ha la intenció que quedin de manera permanent.

La directora mèdica explica que les obres d’ampliació s’han vist afectades per la pandèmia, que ha generat problemes de subministrament de materials d’alguns proveïdors i per una incidència important amb una canonada de la xarxa de clavegueram situada a nou metres de profunditat i que no estava dibuixada en cap plànol. “Això ens va obligar a fer una actuació molt complexa.”

Manca de personal?

Pel que fa a la manca de professionals que han denunciat públicament els sindicats, Botta diu que no és un problema només de l’Hospital de Granollers. “És sabut que estem vivint un percentatge de jubilacions molt importants”, diu. I admet que, al centre, hi ha dificultats en certes especialitats, com ara anestesiologia. Botta diu que el fet de créixer en serveis “genera que la reposició de professionals es pot percebre com a més dificultosa. Però de la mateixa manera que hi ha gent que marxa, també n’hi ha que entra”. Assegura, però, que “l’atenció al pacient està garantida”. Diu que quan en el sector hospitalari es donen situacions de manca de personal, altres centres hi donen suport aportant professionals. En tot cas, assegura que no s’ha donat mai en el cas de Granollers. “Al contrari, hem donat suport a centres del Vallès Oriental i altres i no ha calgut tancar mai cap servei.” En aquest sentit, Botta ha destacat “l’esforç dels professionals que tenen clar que el pacient és el primer”.

Pel que fa a la pandèmia, Mònica Botta diu: “Hem de tenir clar que tenim davant una incertesa i que, com a ciutadans, l’hem d’assumir. L’obligació de tots és que la incertesa es tradueixi en el fet que les onades de Covid tinguin el menor impacte possible i afectin al mínim possible els hospitals, però també la resta de la societat. Ens hem de preocupar més per fer les coses bé per tal que no passi i no tant pel que pugui arribar a passar. Els llits dUCI seran necessaris en funció de com siguem de responsables individualment. Si tothom és responsable, no ens haurem de preocupar pels llits d’UCI.”

Botta considera que tant els hospitals com la primària “van fer el que calia” en la primera onada i creu que ara els professionals estan més preparats i disposen de més coneixements sobre com es comporta la malaltia.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't