L’Hospital de Granollers té a punt una aplicació mòbil que permet fer un seguiment a distància dels pacients amb malalties cròniques, estalviant desplaçaments innecessaris al centre sanitari i millorant-ne el control, ja que n’augmenta la freqüència i el seguiment.
L’aplicació també permet als professionals mèdics optimitzar les agendes presencials de consultes externes i augmenta la personalització del procés assistencial.
El projecte es diu GHATA i és fruit de l’evolució de l’aplicació mòbil Hospital Granollers, que es va posar en marxa l’any 2014 i que ja compta amb més de 9.000 usuaris. Es va presentar aquest dimecres en una reunió de la Xarxa d’Innovació en Salut a Catalunya, de la qual formen part l’Hospital de Granollers, el Parc Taulí i l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí.
La iniciativa es posarà en marxa, com a prova pilot, en el tractament de la insuficiència cardíaca, una malaltia crònica en què està creixent la prevalença i complexitat i que fa que les visites a consultes externes, urgències i reingressos hospitalaris siguin nombrosos.
D’altra banda, segons fonts del centre sanitari, hi ha experiències contrastades de les aplicacions de telemedicina en aquesta patologia. Després de la prova pilot i que siguin analitzats els resultats, està previst que s’estengui a altres malalties cròniques.
{{ comment.text }}