L’Hospital de Granollers engega una aplicació per fer seguiment a distància de pacients crònics

El sistema millora el control i evita desplaçaments

El 9 Nou
22/05/2018
Granollers

L’Hospital de Granollers té a punt una aplicació mòbil que permet fer un seguiment a distància dels pacients amb malalties cròniques, estalviant desplaçaments innecessaris al centre sanitari i millorant-ne el control, ja que n’augmenta la freqüència i el seguiment.

L’aplicació també permet als professionals mèdics optimitzar les agendes presencials de consultes externes i augmenta la personalització del procés assistencial.

El projecte es diu GHATA i és fruit de l’evolució de l’aplicació mòbil Hospital Granollers, que es va posar en marxa l’any 2014 i que ja compta amb més de 9.000 usuaris. Es va presentar aquest dimecres en una reunió de la Xarxa d’Innovació en Salut a Catalunya, de la qual formen part l’Hospital de Granollers, el Parc Taulí i l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí.

La iniciativa es posarà en marxa, com a prova pilot, en el tractament de la insuficiència cardíaca, una malaltia crònica en què està creixent la prevalença i complexitat i que fa que les visites a consultes externes, urgències i reingressos hospitalaris siguin nombrosos.

D’altra banda, segons fonts del centre sanitari, hi ha experiències contrastades de les aplicacions de telemedicina en aquesta patologia. Després de la prova pilot i que siguin analitzats els resultats, està previst que s’estengui a altres malalties cròniques.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 827 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't