L’Hospital de Granollers incorpora l’ecoendoscòpia digestiva

Combina la visió endoscòpica amb l’ecogràfica

L’Hospital de Granollers ha fet aquest mes de març els primers procediments d’ecoendoscòpia digestiva, també coneguda com ultrasonografia endoscòpica. Forma part dels objectius del pla assistencial 2019-2022 i de la projecció i nova etapa de la Unitat d’Aparell Digestiu del centre.

L’ecoendoscòpia és una exploració que combina la visió endoscòpica amb l’ecogràfica gràcies a la incorporació a la punta del tub endoscòpic d’un transductor ecogràfic.

S’aplica principalment en l’estudi de tumors digestius (esòfag, estómac i duodé), així com en masses i nòduls pancreàtics, de via biliar, alguns segments hepàtics, espai retroperitoneal, mediastí, tiroides, glàndula suprarenal i en recte, entre altres.

Es fa servir per valorar la resposta del càncer al tractament, estudiar adenopaties i sospites de limfoma i per a la detecció de lesions vasculars.

A part de la funció estrictament exploratòria, té també una part intervencionista, consistent en la possibilitat de realitzar una punció per extreure mostres dels teixits i òrgans explorats.

Amb l’ajuda de l’equip del Servei d’Anatomia Patològia, aquesta mostra és analitzada in-situ al microscopi per un cito patòleg en el marc del mateix procés de la intervenció ecoendoscòpica, optimitzant la rendibilitat de la punció i indicant, en el mateix moment, si cal fer una nova punció per obtenir més mostra per a estudi.

Tot aquest ventall d’utilitats fa que sigui una tècnica en creixement i clara expansió i que cada vegada siguin més els pacients que requereixin aquest procediment per a un òptim maneig clínic i una assistència de qualitat, segons diu un comunicat de l’Hospital.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 545 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't