L’Hospital de Granollers posa en marxa un test de biòpsia líquida per a pacients de càncer

Permet identificar alteracions genètiques pròpies de cada tumor sense haver d’obtenir mostres de teixit.

Des d’aquest mes de gener, l’Hospital de Granollers posa a disposició dels pacients amb càncer avançat del Vallès Oriental una biòpsia líquida anomenada Guardant-360.

En un tumor avançat hi ha fragments de material genètic del tumor (DNA circulant) en el plasma. Aquestes quantitats són mínimes i precisen d’unes tècniques molt sofisticades per a la seva detecció. El text de biòpsia líquida Guardant-360 permet la seva detecció i, a més, identificar alteracions genètiques pròpies de cada tumor.

A partir d’una mostra de sang i amb una simple extracció es pot obtenir la mateixa informació que en una biòpsia convencional.

D’altra banda, l’obtenció d’una mostra de teixit per a la seva anàlisi, a vegades és força complicada i no exempta de riscos. Per tant, aquesta és una forma senzilla i segura d’obtenir la informació de la malaltia i que es pot repetir sempre que calgui.

La posta en marxa d’aquesta tècnica s’emmarca dins de l’aliança estratègica de la C-17 per a la gestió assistencial oncològica entre l’Hospital de Granollers, l’Hospital de Mollet i l’Hospital Clínic. Aquest darrer centre va ser pioner, a escala europea, en la utilització de manera rutinària d’aquesta tècnica molt estesa als Estats units.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 147 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't