L’Hospital de Mollet ha presentat aquest dijous el parc de plaques solars que ha instal·lat al terrat de l’edifici. Està format per un total de 1.368 panells, que permeten generar el 12,5% de l’energia que consumeix el centre sanitari de mitjana i reduir unes 120 tones de CO2 emeses a l’atmosfera, fet que equival a plantar uns 240 arbres cada any.
De la mateixa manera, l’hospital és el primer de tot Catalunya que ha formalitzat la seva adhesió a la 1a Cimera d’Acció Climàtica de la Generalitat, que vol acordar un full de ruta per amb polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic. El nou sistema s’ha presentat amb un acte, que ha comptat amb una conferència a càrrec del meteoròleg de TV3 Tomàs Molina.
La nova instal·lació té una capacitat de producció de més de 800.000 kWh, el que suposa el consum mitjà de 200 habitatges de 75 metres quadrats. Amb una inversió de 450.000 euros, es preveu que quedi amortitzada en un període de 7 anys, amb l’objectiu d’arribar a tenir petjada de carboni zero en un termini de 30 anys.
El parc fotovoltaic culmina el projecte Green Hospital iniciat amb la construcció del centre sanitari molletà, ara fa deu anys. En aquest temps el centre ha reduït el consum d’electricitat global en un 15%, de gas en un 13%, d’aigua en un 18% i les emissions de CO2 en un 65%.
Construït al costat del Parc Natural de Gallecs, es va dissenyar pensant en l’eficiència energètica, amb patis de llums, sostres radiants, sistema de geotèrmia, gestió de residus, recollida d’aigües pluvials i energia elèctrica d’origen 100% renovable.
{{ comment.text }}