L’Hospital de Granollers ha firmat un conveni amb la Fundació Kalida amb l’objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida dels pacients oncològics i persones del seu entorn.
En el marc d’aquesta col·laboració, s’ha previst edificar un Centre Kalida al costat del nou edifici de Radioteràpia de l’Hospital, actualment en construcció.
En aquest espai, que serà projectat per arquitectes de reconegut prestigi, s’hi desplegarà un model innovador de suport psicosocial integral, que complementarà els tractaments mèdics de la unitat oncològica del centre sanitari.
Els centres Kalida són espais protectors pensats per convertir-se en punts de trobada on gaudir de traquil·litat, poder relaxar-se, compartir experiències i rebre acompanyament pràctic, emocional i social per part d’un equip multidisciplinari.
En aquest equip hi ha infermeres, psicooncòlogues, treballadores socials i d’altres disciplines sociosanitàries.
Estan inspirats en el model de Maggie’s, al Regne Unit, una fundació amb més de 25 anys d’experiència dedicada a facilitar informació i acompanyament a pacients oncològics.
Aquesta fundació té una xarxa internacional de 30 centres de la qual formen els centres Kalida i totes les activitats i serveis que s’hi fan són gratuïtes. S’hi pot accedir sense cita prèvia en qualsevol moment del procés oncològic.
“El centre Kalida ens aproxima a la medicina integrativa, on la vessant sanitària es combina amb la social, tal i com passa a la vida real”, ha dit el director de l’Hospital de Granollers, Rafael Lledó.
“Kalida va néixer amb la visió de sumar esforços amb el sistema de salut pública per contribuir a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones amb càncer i el seu entorn!”, deia el president de la fundació, Germán Castejón.
“L’acord amb l’Hospital de Granollers és una nova passa en aquesta direcció en permetre l’inici del desplegament de la xarxa de Centres Kalida al país”, afegia.
Campanya de captació de fons
Amb el suport de l’Hospital de Granollers, Kalida llançarà pròximament, una campanya de captació de fons entre la ciutadania, molt especialment entre la població del Vallès Oriental i altres comarques properes, perquè aquest dispositiu nou es pugui inaugurar el més aviat possible.
El servei d’Oncohematologia de l’Hospital de Granollers va atendre, l’any passat, més de 1.500 persones en primeres visites i prop de 22.000 en visites successives. En l’àmbit hospitalari, es van donar més de 220 altes.
L’Hospital de Granollers ja va posar en marxa la iniciativa Domum Granollers dins del procés d’atenció al pacient. És fruit del projecte Experiència Pacient de l’Hospital, amb la finalitat de transformar les sales d’espera en entorns terapèutics per cuidar les persones a partir de l’interiorisme emocional i el diàleg de l’art amb la salut.
Des de la seva inauguració a l’Hospital de Granollers, s’han dut a terme més de 50 activitats a les quals hi han assistit més de 330 pacients i familiars. Activitats que es faran, en un futur, en el nou Centre Kalida.
{{ comment.text }}