Llarena denega la llibertat a Turull per prendre possessió del càrrec de conseller

El jutge del Tribunal Suprem considera que hi ha risc de reiteració delictiva

Pablo Llarena, magistrat del Tribunal Suprem, ha rebutjat la petició de Jordi Turull de quedar en llibertat per poder prendre possessió i exercir com a conseller de la Presidència després de ser nomenant per part del president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dissabte passat. El jutge, que adopta la mateixa decisió per a Josep Rull, ho argumenta davant del risc de reiteració delictiva que entén que hi hauria i que, segons el magistrat, amb el nomenament com a consellers augmenta.

En el seu escrit, Llarena assegura que “un eventual retorn dels processats al consell de govern de la comunitat autònoma de Catalunya no només redueix o mitiga el risc de reiteració delictiva sinó que el potencia més encara quan el president que pretén designar-los ha exterioritzat la seva voluntat i determinació d’impulsar la república independent il·legalment declarada”.

També ho argumenta pel risc de fugida que hi podria haver que es justifica, com va fer en un escrit anterior, per “l’estructura organitzativa que els dona suport“, “la consistència econòmica” d’aquesta i “els contactes internacionals del grup” que, segons Llanera, són elements que han permès mantenir una aparença de vida normalitzada fora d’Espanya i de la residència que, fins aleshores, era el seu domicili habitual”.

La interlocutòria del jutge recorda que fa només cinc dies ja es va pronunciar en contra de l’alliberament de Jordi Turull i Josep Rull i que durant aquests dies no hi ha hagut cap canvi en les circumstàncies que permetin la seva posada en llibertat.

Tampoc no valora l’argument dels advocats de Turull i Rull sobre la possibilitat de tornar-los a empresonar en cas que, realment, reiteressin en algun tipus d’acció que el tribunal considerés que podria ser constitutiva de delicte.

 

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 474 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't