L’oficina d’acollida de Granollers ha atès ja 66 refugiats ucraïnesos

Hi han passat 24 grups familiars, la majoria amb lligams familiars o d’amistats a la ciutat

L’Oficina d’Acollida per a refugiats que arriben d’Ucraïna, que ha obert l’Ajuntament de Granollers, ha atès ja a 66 persones de 24 grups familiars diferents. Són 52 dones i nenes i 14 homes i nens. El 88% de les persones de més de 18 anys que hi han passat són dones. El consistori té constància de dos infants escolaritzats ja a la ciutat. La xifra, però, es va actualitzant quinzenalment.

L’oficina està a les dependències municipals situades al número 49 del carrer Corró. El telèfon és el 93 842 68 35 i l’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 de la tarda.

L’Ajuntament de Granollers ha fet aquest dilluns a la tarda una roda de premsa per explicar els passos fets per a l’acollida de persones procedents d’Ucraïna. Totes les persones que han passat pel punt d’acollida menys cinc tenien lligams amb persones de la ciutat, familiars o amics. Les cinc que no en tenien va ser derivades a la Creu Roja per poder entrar als recursos d’allotjament que coordina aquesta organització humanitària.

Mayoral i Ferrer aquest dilluns a la sala de plens / Ajuntament de Granollers

El regidor de Cooperació i Drets Humans, Álvaro Ferrer, ha recordat que la situació actual “encara és de fase d’emergència” i ha afegit que s’ha estat “treballant des del primer dia” en contacte amb les famílies ucraïneses de la ciutat -hi ha 121 persones censades originàries d’aquest país- i canalitzant les accions de solidaritat. També amb les entitats solidàries que portaven infants de la zona de Txernobil durant els estius.

Álvaro també ha explicat que s’ha creat una taula de coordinació dels diversos serveis municipals. “Per avançar-nos a les necessitats que puguin sorgir”, ha dit. A més, s’impulsa una taula d’emergència amb Creu Roja, Càritas i El Xiprer. “És imprescindible el paper de la gent i de les entitats. S’ha de buscar un treball en xarxa intens, cadascú des del seu àmbit”, ha destacat l’alcalde Josep Mayoral.

L’alcalde ha posat de manifest la importància de mantenir l’atenció sobre Ucraïna quan acabi la guerra. “Quan passi la fase d’emergència, caldrà estar preparats perquè les conseqüències s’allargaran durant temps. Tenim la voluntat nítida de no oblidar i d’integrar la solidaritat amb Ucraïna a les estratègies a llarg termini“, ha afegit Mayoral que ha exposat la importància de la xarxa de ciutats en la reconstrucció del país.

En aquest sentit, ha exposat que “s’afegeix al problema d’una crisi molt important que farà créixer les dificultats i les desigualtats. Això també forma part del mapa que caldrà assumir”.

LA PREGUNTA

Qui és el favorit a les eleccions als EUA?

En aquesta enquesta han votat 114 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't