El que va ser pioner de l’enginyeria de ràdio i televisió a la comarca, Manel Navarrete, de Marata, va morir aquest dimecres al matí a 80 anys després d’una llarga malaltia. Navarrete estava casat amb Dolors Bachs i tenia dos fills i cinc nets. Navarrete va néixer a Barcelona, però la família es va traslladar a Granollers quan tenia 3 anys i en casar-se se’n va anar a a Marata, on va viure des de llavors.
Quan era molt jove, es va convertir en radioaficionat per influència del seu pare –aquesta setmana han arribat missatges de condol des de diferents punts del planeta on tenia contactes–, que arreglava ràdios. Un poderós esperit autodicacte el va empènyer a arreglar-ne i construir-ne també ell, perquè era l’única manera de tenir-ne una per escoltar música.
D’aquesta manera, de mica en mica aquesta activitat es va anar convertint en passió i Navarrete es va convertir en el tècnic de referència a la comarca. Així, va ser l’assessor en l’arrencada de Ràdio Televisió Cardedeu, la primera televisió local de l’Estat, el 1980 i en la de Ràdio Granollers, l’any següent. A banda, va muntar emissores a Caldes, Sabadell, Centelles o Ripoll, entre altres municipis.
En la seva vida professional també va tocar l’ensenyament, com a professor d’electrònica de comunicacions a l’Escola Municipal de Treball de Granollers, i la fusteria, treballant al taller de motlles per foneria de Salvador Casanova.
El polític i activista granollerí li va inculcar valors catalanistes, d’activisme cultural i la promoció de la llibertat d’expressió. que posteriorment Manel Navarrete va expressar implicant-se en nombroses entitats i iniciatives com el Centre Cultural de Marata, del qual va ser membre actiu.
Manel Navarrete va tenir un pas breu per la política local, com a regidor d’una coalició independent en els inicis de la democràcia.
{{ comment.text }}