La VII Setmana del Bosc de Sant Celoni viurà aquest cap de setmana el seu punt àlgid amb dos dies plens d’activitats, una fira i l’espai de la Rectoria Vella com a epicentre.
Però si a Sant Celoni el bosc es pot relacionar amb una figura de renom en l’àmbit de la ciència és amb Martí Boada. El naturalista presentarà diumenge a l’ermita de Sant Llorenç de Vilardell, a l’urbanització Boscos del Montengre, el seu fons documental i material particular.
Boada anuncia que cedeix la seva producció i col·leccions a l’Ajuntament de Sant Celoni. Encara que també, una part, anirà a Llinars, Arbúcies (Selva) i a l’Arxiu Nacional de Catalunya.
Entre la llarga llista de patrimoni, Boada acumula milers d’articles, quaderns de camp, herbaris i un centenar de llibres propis que resumeixen els 40 anys de recerca del de Sant Celoni. “És un fons que poso a disposició del públic i dels estudiosos”, ha explicat Boada a EL 9 NOU.
La seva col·lecció també incorpora elements que ha recollit dels seus viatges a tot el món. En són un exemple les gairebé 200 destrals de diferents orígens i èpoques que es guardaran a l’ermita de Sant Llorenç de Vilardell, propietat de l’Ajuntament. Aquest diumenge s’hi podrà veure una mostra de 30 destrals que han estat catalogades.
L’artista Perejaume, premi Bosquerol de l’any
El premi Bosquerol de l’Any serà per a Perejaume. Aquest artista i poeta del Maresme, molt vinculat al Montnegre, rebrà la seva distinció durant el concert de l’Orquestra del Bosc, dissabte a 2/4 de 6 de la tarda a la Rectoria Vella.
“És un montnegrí total. Se’l reconeix perquè en els seus treballs és molt recurrent la natura i el bosc”, diu l’alcalde, Raül Garcia. De fet, quan l’Ajuntament va fer públic el premi, tant Garcia com la regidora de Comunitat, Magalí Miracle, Martí Boada i el president del Cercle Econòmic i Social del Baix Montseny, Joaquim Deulofeu, el van anar a rebre per donar-li la notícia.
{{ comment.text }}