Martorelles se suma al projecte Stolpersteine

Homenatjarà l’alcalde Carles Ayza i el regidor Pere Saumell, del darrer govern municipal abans del franquisme

El Ple de l’Ajuntament de Martorelles d’aquest dilluns ha aprovat, per unanimitat, l’adhesió al projecte Stolpersteine. Una iniciativa que relaciona art i memòria mitjançant la instal·lació d’una placa en record de les víctimes del nazisme.

L’objectiu és fer aturar els vianants mentre llegeixen el nom de la persona i quin va ser el seu destí. Com es deia? Quan va néixer? Quan va morir? On vivia? On i quan fou deportada?

L’Ajuntament de Martorelles homenatjarà amb aquestes plaques a l’alcalde Carles Ayza i el regidor Pere Saumell, components del darrer govern municipal abans de la dictadura franquista, exiliats i morts a França com a membres de la resistència antifeixista durant la Segona Guerra Mundial.

Cada pedra és única i es fa a mà de manera especial, precisament, com a gest de respecte i humanitat que vol contrastar amb l’exterminació industrialitzada dels nazis.

Les fa l’escultor Michael Friedrichs-Friedlaender al seu estudi als afores de Berlín i des del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya es coordina la sol·licitud de la seva instal·lació.

L’Ajuntament de Martorelles ha fet diverses accions per homenatjar Ayza i Saumell com reunir les dues famílies a Frôlois, el poble on els van abatre o acordar posar el nom de Carles Ayza a un passeig i Pere Saumell a un carrer del nostre municipi.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 61 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't