Més de 1.600 persones participen en la cursa per l’esclerosi múltiple al circuit

La cursa solidària va recuperar el format presencial, però va mantenir el virtual, amb 465 participants

Un total de 1.635 persones van participar, presencialment, en la cursa solidària “Mou-te per l’Esclerosi Múltiple” que es va fer aquest diumenge al circuit de Catalunya, a Montmeló, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). A més, un total de 465 ho van fer de forma virtual. La iniciativa pretén conscienciar a la població sobre una malaltia neurològica autoimmune que afecta actualment 9.000 persones a Catalunya.

La 22ª edició de la cursa va ser apadrinada per l’actor, escriptor, músic i humorista català,Bruno Oro, però també va comptar  amb el suport d’altres rostres coneguts, com Espartac Peran, Carol Rovira, Òscar Dalmau, Xavier Pérez Esquerdo i Pep Plaza.

Després de la celebració de l’any passat en format virtual a causa de la pandèmia, enguany s’ha recuperat el format presencial però s’ha mantingut el virtual per tal de permetre la participació des de la seva localitat de les persones que viuen lluny del Circuit, amb una aplicació que els ha controlat el temps.

Rosa Masriera, directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, ha celebrat que es pugui reprendre la cursa: “Teníem moltes ganes i estem molt contents de tornar a ser-hi. Un any més, agraïm el suport de participants, amics, familiars per acompanyar amb la il·lusió i l’escalfor de sempre a les persones amb esclerosi múltiple”

Els fons recaptats es destinaran als diferents programes de suport que la FEM porta a terme amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosis múltiple, com els serveis de neurorehabilitació per aturar l’impacte de la malaltia, així com la recerca científica.

JORNADA FESTIVA PER A TOTA LA FAM´ÍLIA

La jornada va començar a les 9 del matí amb la cursa de bicicletes de 20 quilòmetres i 5 quilòmetres popular, i la milla, seguida de la cursa atlètica de 5 quilòmetres i 10 quilòmetres, patins (10 km), i la milla i la cursa mini de 200 metres.

A la cursa de 10 km. el guanyador en la categoria masculina va ser Ivan Limia Boo, amb un temps de 31 minuts i 7 segons, i en la categoria femenina, Carme Ballesteros Rosa, amb 41 minuts i 8 segons.

Pel que fa a la cursa de 5 km. el primer a arribar va ser Eloi Cabezas Garcia, amb 15 minuts i 25 segons i, en la categoria de dones, Mireia Massons Comanges, amb 20 minuts i 5 segons.

Després es va fer la cursa elèctrica, en què els participants van poder escollir entre la bici o el patinet elèctric per completar els 5 km. de recorregut pel Circuit.

El Mou-te va acabar amb la Milla Fundació Esclerosi Múltiple, la cursa més emotiva en la qual participen moltes persones amb la malaltia caminant o corrent els 1.609 metres, com la Silvia Hurtado, que va córrer amb cadira de rodes juntament amb la seva família.

També va participat l’Eric Domingo, Rècord Guinness empenyent la cadira de rodes de la seva mare que té esclerosi múltiple a la Zurich Marató de Barcelona 2021.

Abans de córrer els 10 km del Mou-te, l’Eric va afirmar que:  “Avui és un dia molt especial, ja que, a més, la cursa coincideix amb el dia de la mare, i no hi ha res millor que gaudir-ho corrent amb ella”.

Al llarg del matí, els participants van poder gaudir d’activitats lúdiques per a les famílies, com ara el circuit de patinets elèctrics, inflables, diferents tallers infantils, bicicletes, karts i un escenari en el qual s’impartien classes de zumba, body combat i altres modalitats per amenitzar la jornada.

La cursa solidària està organitzada per la FEM, i compta amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, el Circuit de Barcelona-Catalunya, la Federació Catalana d’Atletisme, la Federació Catalana de Patinatge i el Diari SPORT.

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia.

La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEMCET), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que amb més vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya

En aquesta enquesta han votat 142 persones.