La societat civil vallesana s’ha organitzat per fer possible que aquest diumenge es pugui votar en 108 locals als 39 municipis de la comarca. Amb major o menor col·laboració dels respectius ajuntaments, grups organitzats i particulars estan participant en un seguit d’activitats que tenen com a objectiu mantenir oberts tota la nit els centres de votació i evitar els precinte que ha determinat l’autoritat judicial i que han d’executar els Mossos.
En algunes poblacions s’han constituït Comissions de Defensa del Referèndum, que són les encarregades de vetllar perquè hi hagi contingents elevats de persones a tots els centres. Mentre en alguns punts de votació pares i mares de centres escolars ja havien previst activitats, en d’altres s’hi ha anat afegit gent al llarg de la tarda d’aquest dissabte.
És el cas d’alguns centres d’assistència primària, que són propietat de la Generalitat, i que s’han habilitat com a col·legis electorals per a la jornada de dissabte, sobretot en poblacions en les quals els ajuntaments han optat per no cedir locals propis que s’utilitzen en altres cites electorals. Al CAP Sant Miquel de Granollers o al de Can Pantiquet de Mollet, on divendres no hi havia hagut cap grup, ja s’hi han concentrat persones.
Alguns centres han agrupat les activitats sota el pretext de celebrar festes de la tardor o aniversaris. També alguns ajuntaments han organitzat actes vinculats amb el Dia de la Música, que permeten argumentar que hi ha activitat a l’interior dels recintes electorals.
Els Mossos d’Esquadra han aixecat actes sobre aquestes activitats i han advertit als assistents que els centres s’hauran de precintar abans que s’hi posin urnes.
Alguns centres ja han tingut gent dormint durant la nit de divendres i les activitats han seguit durant tot el dia amb tallers, dinars compartits i actuacions d’entitats de cada municipi. A la nit hi ha altres actes programats.
{{ comment.text }}