Missatges antiviolència més enllà de l’institut

Alumnes de tercer d’ESO de l’institut El Til·ler, de les Franqueses, han traslladat a xarxes socials com Twitter, Facebook, Instagram o Youtube la feina teòrica i de debat sobre la violència que han fet a l’assignatura d’ètica.


El 9 Nou
26/05/2016

Ho han fet a través de vídeos que han gravat i editat ells mateixos i on difonen missatges contra el racisme, el maltractament animal i la violència de gènere. Els estudiants han anat penjant aquests dies els vídeos a les xarxes socials a través de perfils i etiquetes que han creat expressament ells mateixos. També amb el hashtag #solidaritattil·ler. Per fer els vídeos, van comptar amb el suport de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB.

Dos dels vídeos parlen del maltractament animal. “No va ser un tema que parléssim a classe però sí que va sortir després, i això demostra que interessa als alumnes”, comenta Eduard Navarro, director d’EI Til·ler i professor de l’assignatura que s’ha estrenat aquest curs a tercer d’ESO.

El grup de Berta Vidal i Aroa Rodríguez va fer dos vídeos en contra de la tauromàquia, en què qüestionen que es pugui considerar un art. En un cas, ho fan a partir del contrast entre les imatges d’una corrida i d’un quadre d’un pintor de renom. Han creat el perfil @ysiteestocoati a Twitter per difondre’ls amb la mateixa etiqueta. Iria Rebollo, Clàudia Tinoco i Sofia de la Orden també han reflexionat sobre la violència cap als animals. En el seu vídeo, simulen un maltractament a un gos que, en realitat, és una persona que rep cops de peu. D’aquesta manera, criden l’atenció sobre aquest tema. Elles també han creat un logotip i el perfil @amoresanimales a Twitter.

@the_skin_sport és el perfil d’Asier Escofet, Kissima Dukareh, Marc Uribe i Pol Bueno per difondre el seu vídeo, que encara tenen pendent de penjar. S’hi veu un jove que és rebutjat per un grup de nois que juguen a futbol pel seu color de pell. A partir d’aquí llancen el missatge de tolerància. Úrsula Gontán, Andrea Rufo i Laia Pola parlen de la violència de gènere i conviden les dones a treure’s la màscara. “Ens menyspreen perquè som dones. Tu que sí que hi pots fer alguna cosa, també t’amagaràs?”, diuen en un vídeo on apareixen dones caminant pel carrer amb una màscara posada. El perfil és @mascaraquitate.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't