“L’únic objectiu és que es compleixi la llei i si no es compleix l’Ajuntament actuarà”, ha dit el mateix portaveu municipal. “La comunitat islàmica ha estat al carrer Sant Ramon des de fa disset anys i mai hi havia hagut cap problema”, afegeix.
La disputa va començar dimecres de la setmana passada quan l’Ajuntament va precintar un local que havien llogat els musulmans per fer les oracions del ramadà al carrer Àngel Guimerà. El local, de 550 metres quadrats, és molt més gran que el que tenen al carrer Sant Ramon, on no caben totes les persones que es reuneixen per les pregàries. L’ordre municipal es basava en el fet que s’hi havien executat obres sense permís i que, a més, la normativa urbanística no permet donar al local –on hi havia hagut la botiga de Mobles Fradera fins fa un any– un altre ús que no sigui el comercial.
En resposta al precintament del seu local, els responsables d’Al Huda han convocat des de dimecres passat totes les pregàries davant mateix de l’Ajuntament i han penjat uns cartells en què reivindiquen un “lloc digne per al culte”. El president de la comunitat musulmana, Ahmed Balghouch, assegura, però, que té el permís municipal per fer obres en el local i mostra un document amb el segell municipal i amb data del dia 8 de juliol en què l’Ajuntament atorga llicència a l’entitat per fer obres d’instal·lació de parquet, pintura i reforma dels lavabos al local del carrer Àngel Guimerà. Per aquesta llicència, segons consta en el document que esgrimeix Balghouch, la comunitat va pagar una taxa de 92 euros.
Els musulmans han rebutjat la proposta municipal de traslladar la pregària a una nau industrial del polígon Can Prat perquè és massa lluny del nucli urbà i asseguren que mantindran l’ocupació de la plaça de l’Ajuntament, cinc cops al dia, no només durant el mes del ramadà, sinó després.
D’altra banda, alguns veïns de la zona ja han fet arribar queixes a l’Ajuntament per les molèsties que els provoca la pregària que es fa a les 4 de la matinada.
{{ comment.text }}