El Ple de l’Ajuntament de Mollet ha aprovat el Pla d’Emergència en situacions de sequera, un document obligatori per a tots els municipis de més de 20.000 habitants que inclou totes les mesures per donar compliment a les restriccions genèriques que fixa l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).
Entre altres punts, el pla preveu l’ús de pous municipals destinats al consum humà. Així, s’han actualitzat les concessions dels pous de Garbí, que passen de tres a quatre.
Actualment, un 20% de l’aigua que se subministra a la xarxa ja prové de pous tractada amb el sistema d’stripping, i es podria arribar fins al 25% gràcies a les inversions que s’han fet.
Nou punt d’aigua al carrer Puntaires
El pla també estableix que l’aigua que es destina als serveis municipals ha de provenir també de pous i, en aquest sentit, s’ha creat un punt d’aigua no potable al carrer Puntaires.
Actualment, la neteja viària i algunes tasques de jardineria ja es fan amb aigua no potable, segons remarquen fonts municipals.
El pla també estableix comprovacions del consum d’aigua de grans consumidors i identificar els grans consumidors vulnerables, com ara els centres sanitaris, els bombers o les residències, pels quals cal tenir definit un pla de subministrament d’aigua alternatiu.
Algunes de les mesures del pla de sequera ja estan en marxa, com el control setmanal dels consums municipals en centres esportius i educatius.
El regidor de Justícia Ambiental, Raúl Broto, ha dit que “Mollet és un exemple en la gestió de l’aigua” i ha posat de relleu que “és un municipi amb un consum molt responsable” que se situa en 150 litres per habitants i dia, molt per sota, fins i tot, del nivell d’emergència, que és de 164 litres.
El pla de sequera també inclou l’ampliació de la detecció i la recerca activa de fuites a la xarxa.
{{ comment.text }}