Mollet en Comú reclama una acció immediata per millorar el Besòs

El grup municipal reclama mesures concretes per aplicar la declaració d’emergència climàtica aprovada al desembre


08/01/2020

El Grup Municipal de Mollet en Comú, reclama una acció immediata per a la recuperació del riu Besòs, després de l’impacte que va tenir el vessament tòxic arran de l’incendi de l’empresa Ditecsa, de Montornès del dia 11 de desembre.

Roser Aguilar, membre de la comissió de medi ambient del grup, ha explicat que les administracions, empreses i el Consorci Besòs Tordera haurien d’actuar per recuperar el riu i ha reclamat més control de les empreses amb inspeccions i promoure la instal·lació d’indústries verdes.

Aquesta és una de les mesures que Mollet en Comú proposa tirar endavant per donar contingut a la declaració d’emergència climàtica que l’Ajuntament va aprovar el dia 16 de desembre. Es van presentar aquest dimarts en una roda de premsa on, a més de Roser Aguilar, també hi havia els regidors Gabriel Espinosa, Marina Escribano i José Francisco Sancho.

La portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano va afirmar que la declaració d’emergència climàtica s’ha quedat en una declaració sense concreció. “Creiem que la mesa d’emergència climàtica ha de ser operativa i plural i reunir tots els agents socials i entitats de l’àmbit del medi ambient. Que no passi com en el cas de la mesa de la gestió de l’aigua”.

A més d’actuar al riu Besòs, Mollet en Comú fa altres propostes concretes com crear una xarxa ciclable a tota la ciutat, amb aparcaments segurs per a bicicletes, impulsar la peatonalització de carrers, impulsar les energies renovables en equipaments i en l’enllumenat públic o remunicipalitzar la gestió del servei d’aigua.

Mollet en Comú també aposta per la reducció de l’ús de plàstics i un nou model més eficaç de recollida de residus i apunta que es podria fer un pla pilot en un barri de la ciutat. En aquest sentit, el grup apunta la possibilitat de fer una consulta ciutadana després d’haver informat sobre els diferents models possibles, inclòs el porta a porta. “Hi ha diversos models, l’objectiu és millorar la recollida, aconseguir un cost sostenible i uns resultats bons per al medi ambient, l’economia i el servei”, diu Marina Escribano.

El control de la qualitat de l’aire és una altra mesura que proposa Mollet en Comú i, en aquest sentit, demana que l’estació de control de les pistes d’atletisme incloguin també sensors de partícules PM10 i ozó.

El grup també proposa crear una escola de natura que tingui un caire dinamitzador i pedagògic en la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat mediambiental.

I finalment, Mollet en Comú també vol que la imminent revisió del POUM es faci des de la visió de l’emergència climàtica, tendint cap a la prioritat dels vianants i alternatives a l’ús del vehicle privat. I sobre el pla urbanístic del Calderí, aprovat l’any passat, Mollet en Comú ha insistit en la seva oposició al model que representa i aposta per modificar-lo.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 507 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't