Mollet multarà els bancs amb habitatges buits

L’Ajuntament de Mollet ha acordat sumar-se als municipis que imposaran multes a les entitats financeres que tinguin pisos buits durant un període prolongat de temps.

El 9 Nou
11/01/2014

Aquesta setmana, s’ha donat a conèixer la decisió del govern, que parteix d’una llei catalana de dret a l’habitatge que assenyala que un pis està buit quan fa més de dos anys que està deshabitat sense causa justificada. La decisió, la va prendre el govern municipal, seguint l’exemple de Terrassa, el primer ajuntament que ha imposat sancions a entitats d’estalvis per tenir pisos buits.

Segons el que preveu la llei del dret a l’habitatge en què es basa la decisió municipal, les sancions poden oscil·lar entre els 3.000 i els 900.000 euros, en funció de la gravetat de la infracció. Des de l’oficina local d’habitatge han començat els tràmits per demanar a les entitat bancàries que facilitin l’ocupació dels habitatges que tenen en propietat i que estan buits. Se’ls ofereixen dues possibilitats: cedir aquests pisos buits a l’Oficina Local d’Habitatge perquè es puguin posar en lloguer social, o posar-los directament a lloguer.

Segons informa l’Ajuntament, la mesura es pren davant l’escassetat d’habitatge social i les nombroses famílies que estan patint desnonaments o dificultats per pagar la hipoteca. És en atenció a aquesta realitat que el govern municipal ha impulsat una mesura que pretén evitar que els bancs o caixes mantinguin habitatges buits en espera de poder obtenir més benefici.

Actualment, hi ha censats 400 pisos que són propietat d’entitats financeres a Mollet. El tràmit que ara comença permetrà identificar quants d’aquests habitatges es troben buits per, posteriorment, fer els requeriments necessaris abans d’imposar sancions en el cas que no es compleixi la demanda de l’Ajuntament. És un procés que encara s’allargarà. De fet, a Terrassa, el procés que ha portat a les primeres sancions a finals de desembre va arrencar el mes de maig passat. L’Ajuntament ha comunicat la mesura a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca en els contactes periòdics que manté amb els seus representants.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 433 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't