Mollet presenta el procés participatiu per redactar el PAM

Fins el 31 d’octubre, els majors de 16 anys poden presentar propostes amb butlletes o al web municipal

L’Ajuntament de Mollet ha presentat dimecres d’aquesta setmana el procés de participació ciutadana per al Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019 – 2023. Com en els mandats anteriors, la voluntat de l’Ajuntament és sumar les aportacions i propostes dels molletans i molletanes per elaborar el nou PAM. En aquest sentit, entre els reptes immediats, la pretensió del govern municipal és convertir Mollet en una ciutat de circulació 30.

Aquest procés participatiu parteix de 343 projectes i actuacions que s’estructuren  en tres grans eixos : Persones (per una ciutat educadora, participativa i socialment justa), Oportunitats (per una ciutat propera a Europa, generadora d’ocupació, d’emprenedoria i d’innovació) i Espais (per una ciutat més verda, sostenible, compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i saludable). 

En aquest sentit, l’alcalde Josep Monràs ha anunciat que “la nostra intenció, dins de les noves mesures que prendrem per lluitar contra el canvi climàtic, és que Mollet a partir del gener de l’any vinent sigui una ciutat 30”.

De fet, el document inicial del PAM també contempla 4 programes estratègics transversals en els quals es destaca fer de Mollet una ciutat verda, però també compromesa amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de la Nacions Unides, amb l’educació i la salut i amb la innovació des del punt de vista de ciutats intel·ligents (SMART).

De la seva part, el regidor de Participació i Transparència, Raúl Broto va dir que “aquest és un full de ruta viu, dinàmic i canviant, com ho són les ciutats, i el nostre objectiu es seguir enriquint, ampliant i millorant Mollet entre tots i totes”.

Pel que fa la feina feta fins ara, l’Ajuntament ha volgut agrair a la ciutadania la seva contribució a la gran quantitat de reconeixements que ha rebut Mollet darrerament  en àmbits tant diversos com medi ambient, transparència, serveis socials, seguretat vial,  esports o pel seu compromís i difusió de l’ideal europeu.

Fins al 31 d’octubre, les persones majors de 16 anys empadronades a Mollet podran fer les propostes que considerin oportunes a través de butlletes que estan en tots els espais municipals i s’enviaran a les cases o en una butlleta participativa digital dins de l’apartat del web municipal “Quin Mollet volem”.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 130 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't