Mollet té 29 pisos de l’Agència Catalana de l’Habitatge ocupats irregularment

L’Ajuntament va treballar en 65 expedients de desnonaments durant l’any passat

Actualment, a la ciutat de Mollet hi consten un total de 29 habitatges ocupats propietat de l’Agència Catalana de l’Habitatge que estan ocupats irregularment. “Aquestes ocupacions irregulars d’habitatge públic dificulten el poder concedir aquests habitatges a famílies vulnerables que es troben en situació d’emergència i, per tant, pendents que se’ls pugui adjudicar!, diu l’Ajuntament en un comunicat, aquest dimecres.

Segons el mateix comunicat, l’Ajuntament va treballar l’any passat en 65 expedients de desnonaments i aquest mes de gener ja s’està treballant en 7. En tots els casos, l’Ajuntament diu que treballa de manera coordinada amb l’Agència Catalana de l’Habitatge de la Generalitat.

L’Ajuntament es refereix a dos casos concrets d’ocupacions irregulars. El primer és el d’un habitatge situat al barri de l’Estació de França ocupat irregularment des del juliol del 2015. Anteriorment ja havien ocupat també un habitatge propietat de l’Agència Catalana de l’Habitatge al barri de Can Pantiquet. El comunicat municipal diu que s’està treballant per tal d’aclarir quina és la situació respecte de l’habitatge actual i demanarà que s’aturi el llançament en espera de possibles alternatives.

L’altre cas és el d’una ocupació il·legal d’un pis al barri de Can Pantiquet des del nomvembre de 2017, també de l’Agència Catalana de l’Habitatge. És una persona que abans vivia amb familiars i que la Mesa d’Emergència li va denegar la sol·licitud perquè no complia els requisits. En dues ocasions s’ha aconseguit aturar el llançament i actualment es treballa en aquest cas.

L’Ajuntament no respondrà a coaccions

El comunicat municipal diu que l’Ajuntament “sempre vetllarà per la justícia social i es treballarà amb criteris professionals, tot posant en valor i respectant la feina dels treballadors i treballadores de l’àmbit dels Serveis Socials i no respondrà a cap tipus de coacció i pressió perquè cap cas passi per davant d’altres famílies vulnerables i es continuarà treballant per ajudar i estar al costat d’aquelles famílies, deutores de bona fe, que no poden afrontar el deute hipotecari i/0 de lloguer”

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 118 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't