L’Ajuntament de Mollet vol augmentar la presència de productes de Gallecs i la resta de la comarca al Mercat Municipal, als supermercats i al mercat setmanal i impulsar una botiga en línia per vendre els seus productes.
La mesura forma part del Pla municipal d’Alimentació i Salut que s’ha presentat aquesta setmana amb l’objectiu de dinamitzar l’economia agroalimentària ecològica i de proximitat i potenciar els hàbits saludables entre la ciutadania de Mollet.
Mollet ha dissenyat el pla fruit del treball dels darrers dos anys com a soci de la xarxa europea Agri-Urban. El pla potenciarà la connexió de les àrees rurals i urbanes de Mollet amb el propòsit de crear llocs de treball i estimular l’economia local així com buscar formes sostenibles d’alimentar la ciutadania.
Es proposen tres línies d’acció: la promoció de nous agronegocis, l’augment de la producció a Gallecs i la promoció d’hàbits alimentaris i saludables sota la marca “Menja bé a Mollet”.
“Fa anys que treballem en diferents projectes, com els relacionats amb l’educació en l’alimentació i la salut, que ens han convertit en referència per d’altres ciutats d’arreu del món, i a partir d’ara, amb aquest projecte en xarxa, amb tots els sectors implicats de la ciutat, creiem que donem un pas més per seguir aplicant un seguit de polítiques que tenen com a principals beneficiaris els ciutadans i les ciutadanes de Mollet”, ha dit l’alcalde, Josep Monràs.
I el regidor d’Ecologisme i Projectes Europeus, Raúl Broto, ha recordat que “l’any 2015 ja ens vam convertir en el primer municipi de Catalunya en tenir una política alimentària pròpia i a partir d’ara amb la complicitat dels nostres sistemes de salut locals i el Consorci de Gallecs, implementant de forma integrada totes aquelles iniciatives enfocades als hàbits de vida saludables, estem convençuts que Mollet es potenciarà com a model en alimentació i salut”.
El Pla inclou un seguit d’accions organitzades en sis categories: Promoció d’hàbits saludables i educació, promoció de negocis i economia local, marca de ciutat, política i serveis públics, activitats i esdeveniments i medi ambient.
A més d’augmentar la distribució de productes de Gallecs, també es preveu implementar un model d’alimentació de temporada, local i ecològic als menjadors públics i als restaurants de la ciutat, millorar la qualitat de les begudes i aliments de les màquines de venda automàtica, produir una guia de gestió d’horts escolars o difondre missatges d’alimentació saludable a la ciutadania.
Una altra acció serà donar suport a emprenedors i productors del sector agroalimentari amb iniciatives com facilitar l’accés a la terra pública de Gallecs als joves productors així com engegar una incubadora agrícola en aquest espai també adreçada als joves productors o promoure el turisme alimentari a Gallecs.
En la presentació del Pla d’Alimentació i Salut també hi van assistir el director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran; la gerent del Consorci de Gallecs, Gemma Safont i la directora de l’Equip d’Atenció Primària de Mollet Est, Carme Pereira.
{{ comment.text }}