Montornès fa un homenatge a les víctimes de la covid

Unes 150 persones participen en l’acte a l’espai Memorial Covid-19

Montornès ha fet aquest migdia un homenatge a les persones que han estat víctimes de la covid i, al mateix temps, a les persones i els col·lectius que han treballat durant la pandèmia.

L’acte, al qual han assistir unes 150 persones, s’ha fet al nou Espai Memorial Covid-19, als jardins del costat de l’Ajuntament, a tocar de l’avinguda Onze de Setembre.

L’espai s’ha fet amb els troncs dels pins que es van haver de tallar per motius de seguretat i seients de fusta que tenen inscrita la paraula “vida” en cinc idiomes. També s’hi ha plantat una alzina surera que, segons ha destacat l’alcalde, José Antonio Montero, és el primer arbre que rebrota després d’un incendi i que “demostra la fortalesa i la resistència de la comunitat davant de les dificultats”.

L’acte ha estat amenitzat per alumnes de l’Escola Municipal de Música de Montornès que han interpretat El Cant dels Ocells, per començar. Tamb´é s’ha fet un minut de silenci i Lucía Ribero, membre del Consell dels Infants, ha llegit uns poemes.

L’alcalde ha començat el seu discurs fent referència a la guerra d’Ucraïna i recordant Gabriel Lacueva, el jove de 19 anys que ha mort aquesta setmana. “Ens ha colpit enormement”, ha dit.

Montero ha dit que “aquest era un homenatge necessari a la gent estimada i valuosa” i s’ha referit, un per un, a tots els col·lectius que han lluitat contra la pandèmia des de totes les vessants i a tots els sectors que han estat afectats.

Ha dit que s’ha demostrat “una fortalesa col·lectiva immensa” i que: “En sortim més forts, més solidaris, més preparats per al futur i més units i unides que mai”. I ha afegit que “ha quedat clar que les cures i l’atenció a les persones han de passar per davant de tot”.

Ha dedicat un record a les víctimes i a les persones que han emmalaltit i que pateixen seqüeles i ha tingut paraules de record per a col·lectius com la gent gran que han patit “aïllament i soledat” i per als joves “que han estat estigmatitzats injustament en molts moments“.

Ha recordat especialment als sanitaris “que ho han donat tot, sense defallir”, però també a altres col·lectius, com el personal de les residències, el personal de benestar social, policia, brigada, serveis de neteja i, en general, els treballadors públics.

També s’ha referit al paper dels professonals de l’educació i de la comunitat educativa en general i als alumnes “que han donat una enorme lliçó de resistència i adaptació”.

Montero ha posat de relleu també el paper de les entitats culturals i festives i al comerç i l’hostaleria, com a sectors afectats i que han tingut també un paper essencial en la recuperació.

L’alcalde ha remarcat especialment les persones voluntàries del programa Cuidem-nos, que han treballat “sense defallir, assumint riscos i cercant recursos. Han estat incansables i seran inoblidables. I ocupen un lloc central en aquest memorial”.

L’acte ha acabat amb una ofrena floral dels representants d’entitats i col·lectius del municipi i de persones a títol particular.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 154 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't