Montornès homenatja els veïns morts o desapareguts a la Guerra Civil i als camps nazis

Es van recordar els noms i les biografies de les 13 víctimes

Montornès va homenatjar dijous els veïns morts o desapareguts a la Guerra Civil i als camps del nazisme. La trobada es va fer al davant de la placa de record amb els noms de les 13 persones que hi ha al cementiri municipal i que ha estat renovada recentment.

Durant l’acte, es va llegir el manifest subscrit per l’entitat Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya. L’alcalde, José A. Montero, amb diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, va fer una ofrena floral al davant de la placa.

També es va llegir un text sobre l’arribada al camp de Mauthausen de l’escriptor i supervivent, Joaquim Amat-Piniella, i es van recordar els noms i les biografies de les persones desaparegudes.

La trobada també va comptar amb una actuació musical a càrrec d’Oscar Jun Martínez, alumne de piano de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre.

L’1 de novembre de 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Resolució 60/7 per designar el 27 de gener com a Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat.

La data commemora l’alliberament d’Auschwitz-Birkenau i té per objectiu honorar les víctimes de l’Holocaust i de la persecució nazi. La mateixa resolució dona suport al desenvolupament de programes educatius per recordar l’Holocaust i prevenir futurs genocidis.

La memoria històrica a Montornès

A més de la recent renovació de la placa instal·lada al cementiri municipal, l’any 2018 es va inaugurar el monument Memòria Històrica, creat per l’artista Josep Plandiura, a la plaça de la República. Al costat hi ha un faristol que conté els mateixos noms que hi ha a la placa del cementiri.

El 14 d’abril de l’any passat es van col·locar les tres pedres Stolpersteine al mateix emplaçament, amb les dades dels tres montornesencs assassinats als camps d’extermini.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 478 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't